Grădiniţă nouă pentru copiii din Solovăstru Comune
  • edith.veres
  • 0 comentarii
  • 304 Vizualizări

Grădiniţă nouă pentru copiii din Solovăstru

2 Primirea cum altfel cu paine si sareAproximativ 50 de copii din Solovăstru au de vineri, 25 septembrie, o Grădiniţă nouă. Atunci a fost inaugurată solemn lucrarea la a cărei finalizare se lucrează, de la nivel de concepţie, deja din 2009.

Săli frumoase, dotări moderne

Primarul localităţii, Alexandru Matei, se consideră un primar împlinit. În opinia acestuia, cele mai importante pentru o comunitate sunt educaţia şi sănătatea, iar acestea sunt în comună la parametri, după ce ani de zile Grădiniţa cu Program Normal din Solovăstru şi-a desfăşurat activitatea în incinta Căminului Cultural din localitate. „Pentru noi a fost ca un vis realizat. Ne-am bucurat mult că am reuşit să deschidem o nouă grădiniţă, după cea de la Jabeniţa, pe care am inaugurat-o în 2010. În sfârşit localnicii au la dispoziţie o grădiniţă de nivel european”, a declarat edilul. Săli frumoase şi spaţioase, grupuri sanitare moderne, dotate chiar şi cu duşuri, centrală termică de ultimă generaţie, dar şi o curte frumoasă şi împrejurimi amenajate stau la baza afirmaţiilor acestuia. Bucuria oricărui primar, o grădiniţă nouă este cea mai bună dovadă că localitatea nu este una îmbătrânită şi că are viitor. „Asta este dorinţa tuturor. Tinerii să rămână în localitate, să nu plece de aici. Şi să aibă condiţii ca să nici nu îşi dorească asta”, a afirmat primarul Alexandru Matei.

1 Sali frumoase si spatioase Realizare şi pentru Inspectoratul Şcolar

Bucuria acestuia este împărtăşită şi de către şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Ştefan Someşan. Cu atât mai mult cu cât aceasta nu este prima grădiniţă în această perioadă, de curând fiind inaugurată grădiniţe şi la Dedrad şi în comuna Deda, dar nici ultima, o nouă inaugurare fiind programată pentru zilele următoare, la Viişoara. Grădiniţa de la Solovăstru a fost realizată prin intermediul programului PRET, respectiv Programul pentru Reforma Educaţiei Timpurii a Ministerului Educaţiei, de unde a provenit grosul costurilor construcţiei, respectiv 1.000.000 de lei, a explicat Ştefan Someşan. „Lucrările au început în octombrie 2014, iar în iulie anul acesta au fost finalizate”, a precizat şeful IŞJ Mureş. Atât Someşan, cât şi deputatul Vasile Gliga au urmărit atât asigurarea cu fonduri, dar au supravegheat şi calitatea lucrărilor, rezultatul fiind pe măsura colaborării. La aceste eforturi s-au adăugat şi cele deloc neglijabile ale Consiliului Local, care a contribuit la rândul său cu 100.000 de lei, din care au fost realizate toate branşamentele la utilităţi, a fost achiziţionată centrala termică. „Nici în Târgu-Mureş nu avem o grădiniţă atât de modernă şi frumoasă”, s-a arătat mulţumit de rezultat Ştefan Someşan. Dar cei mai mulţumiţi sunt cu siguranţă copiii din Solovăstru şi părinţii acestora.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE