Home / Cultură / Târgumureşean pe aceeaşi scenă cu solistul trupei Modern Talking

Notice: Trying to get property of non-object in /home/zideziro/public_html/wp-content/themes/sahifa v5.5.3/framework/parts/post-head.php on line 69

Târgumureşean pe aceeaşi scenă cu solistul trupei Modern Talking

2 interpretare de la sufletEste vorba despre Papp Peti Jr, pe care târgumureşenii îl vor putea revedea duminică, 4 octombrie, pe scena din Parcul Municipal a Simfoniilor de Toamnă. Tânărul în vârstă de 24 de ani, târgumureşean la origine, va cânta pe aceeaşi scenă cu solistul de la Modern Talking, după ce în repetate rânduri a fost invitatul celebrului Nagy Fero, solistul trupei Beatrice, să cânte împreună cu trupa. O va face şi în faţa târgumureşenilor, când va avea ocazia să-şi prezinte şi propriile cântece. Artistul stabilit în Ungaria are dealtfel fanii lui şi pe meleagurile natale. Ce nu ştiu însă toţi este că Peti Jr. este compozitorul imnului internaţional al Federaţiei mondiale de kyokushin karate, imn care este intonat la cele mai importante competiţii de gen.

Reporter: Ce sentiment este pentru fiul unui oraş mic, pentru că Târgu-Mureş este totuşi un oraş mic, să fie prezent în Japonia în ipostaza de compozitor şi interpret al imnului Federaţiei de Kyokushin?

Papp Peti Jr.: Cântecul meu a fost adoptat drept imnul Federaţiei încă din 2012 când nu doar am interpretat acest imn la deschiderea Campionatului Mondial din Japonia, dar am şi concurat. Sunt sportiv şi antrenor kyokushin, în prezent maestru 2 dan. Iar sentimentul a fost fantastic şi o recunoaştere pentru mine.

Rep.: Să înţelegem că, atunci când nu compui şi cânţi, te antrenezi?

P.P.Jr.: Cam aşa. Cel mai bun rezultat de până acum l-am înregistrat anul trecut, în 2014, când am ocupat locul 8 mondial. Următoarea competiţie importantă va fi chiar acum, în octombrie, în Slovenia. Se anunţă o gală foarte mare, la care, în premieră, vor concura toate ramurile de karate. Sper că voi reuşi să demonstrez şi cu această ocazie.

Rep.: Muzică şi karate. Nu par pasiuni foarte compatibile.

P.P. Jr.: Nu e adevărat. În realitate au foarte multe în comun. În ambele domenii ai nevoie de perseverenţă şi de modestie, respect. Asta te învaţă şi artele marţiale.

Rep.: Modestie pe scenă? Aşa să fie?

P.P. Jr.: Modestie faţă de muzică, de artă. Respect, modestie şi capul plecat faţă de spectatori. Trebuie să cânţi la fel, să dai tot din tine ca şi artist atât în faţa a 5 spectatori cât şi în faţa a 50.000.

 Rep.: Ce cânţi de obicei? După ce te cunosc fanii?

P.P. Jr.: Spectacolul meu este compus în special din creaţii proprii, dar interpretez şi adaptări după şlagăre internaţionale. Depinde şi de public. Eu încerc să combin toate stilurile.

Rep.: Cum arată oraşul tău natal după mai bine de două decenii, faţă de imaginile care ţi s-au păstrat din copilărie?

P.P. Jr.: S-a schimbat mult. De fiecare dată este tot mai frumos, faţă de ce purtam eu în memorie. Întotdeauna mă simt bine acasă.

Rep.: Acasă? Eu ştiam că locuieşti la Fot (Ungaria – n.r.).

P.P. Jr.: Da. Acasă. Pentru mine ambele oraşe sunt acasă.

Rep.: Cum e să ai două „acasă”?

P.P. Jr.: E bine. Câteodată poate fi un sentiment un pic ciudăţel, dar cu siguranţă e plăcut.

Rep.: Ce vei face duminică pe scenă?

P.P. Jr.: Indiferent de vreme, sper că voi reuşi să încălzesc atmosfera.1 inconjurat de fani

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sânzienele și Ziua Iei, la Muzeul Etnografic „Anton Badea”

Cu prilejul sărbătorii de Sânziene, Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin invită publicul larg la …