Home / Social / Deținuții implicați în proiect de artă urbană

Deținuții implicați în proiect de artă urbană

Distribuie

DSC_4274

Deținuți custodiați în Penitenciarul Târgu Mureș s-au oferit voluntari la realizarea celei mai lungi reprezentații de artă urbană din România ce vizează zidul de terasament de pe strada Cutezanței din Tîrgu Mureș.

Potrivit celor declarate de purtătorul de cuvânt al Penitenciarului, inspector de penitenciare Ovidiu Rîtea, participanții vor primi diplome de voluntar în domeniul artei plastice și mulțumiri publice la finalizarea proiectului. ” Ne bucurăm să fim partenerii Digital Transilvania în această acțiune, participăm cu 7 deținuți care au consimțit să fie voluntari, ei au ocazia să muncească în echipă și noi ne dorim să-și formeze o reprezentare corectă și concretă față de muncă. Pe lângă diplome, vor primi și zile câștig și credite care vor avea o relevanță importantă în momentul eliberării condiționate” a declarat Ovidiu Râtea.

DSC_4267

Activitatea este organizată de Digital Transilvania și își propune să sprijine candidatura orașului la Titlul de Capitală culturală europeană pentru anul 2015. Cu această ocazie deținuții doresc să sprijine dezvoltarea de spații cultural urbane și să susțină o imagine pozitivă a orașului prin decorarea spațiilor abandonate, inactive sau deteriorate de timp.

” Numele meu este Florin, sunt deținut la penitenciarul din Mureș m-am oferit voluntar să particip la această activitate și mă bucur că pot face parte din oameni care fac un bine comunității. Este pentru prima oară când pictez, dar acum îmi dau seama că îmi place”.

Deținuții voluntari vor lucra 4 ore pe zi, timp de 5 zile.

”Sunt Eugen, consider că ofer ceva frumos târgumureșenilor, cu siguranță toată lumea va fi încântată. De meserie sunt mecanic-auto, dar am participat la multe activități de voluntariat, am ajutat la construirea fântânii arteziene din incinta Penitenciarului, la curățenie, cusut goblenuri, orice”.

Evenimentul face parte din seria de activități ce se desfășoară în cadrul Festivalui Digital Transilvania #2.0 Simply Complex, în perioada 2 iunie – 30 decembrie.

DSC_4270

”Ne aflăm la atelierul de creație de pe strada Cutezanței unde, până ladata de 10 octombrie, încercăm să terminăm cea mai lungă realizare a unei opere de artă urbană din România. Avem un zid de terasament de 350 de metri lungime și acoperim peste 1000 de metri pătrați suprafață cu vopsea pusă la dispoziție de partenerul nostru Caparol. Desenul reprezintă un motiv tradițional realizat de Deea Nagy, absolventă a  Liceului Vocațional de Artă din Târgu Mureș, motiv care va aduce atenția asupra mediului înconjurător , încă nu divulgăm desenul, dar după terminarea lui, orașul va fi cunoscut ca orașul Trandafirilor, vom întări această idée în comunitate” a declarat Constantin Barbu, director Digital Transilvania.

Acest eveniment calitativ își propune să implementeze elemente de cultură contemporană în toate mediile sociale, pentru a facilita accesul la anumite activități și pentru a îmbunătăți capitalul uman și performanțele umane.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Incendiu într-o benzinărie din Târgu Mureș

Distribuie Pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș au intervenit marți după-masă, 26 martie, pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.