Invitaţie la o cafea Business
  • edith.veres
  • 0 comentarii
  • 457 Vizualizări

Invitaţie la o cafea

cafeaFierbinte sau cu gheaţă. Neagră, scurtă sau cu spumă groasă de lapte. Cuişoare, tutun. Doza zilnică de energie sau alint pentru suflet. Şi o conversaţie obligatoriu prietenească. Care este elementul comun? Cafeaua. Ea ne însoţeşte, ne dinamizează sau ne încântă zilele. 29 septembrie este Ziua Internaţională a Cafelei. De parcă nu ar fi în fiecare zi. O sărbătoresc în fiecare zi consumatorii, iar în această zi pot încerca şi varietăţi noi.

Peste 60 de sortimente

Deşi, conform statisticilor, românii nu sunt printre cei mari consumatori de cafea, cafenelele mureşene de top sunt deobicei pline. La Cafe Frei, de exemplu, se vând cafele de ordinul sutelor de ceşti, zilnic. Cafeneaua este cea de a 35-a a lanţului Frei, brand deţinut de jurnalistul ungur Tamás Frei, care se impune din ce în ce mai mult în rândul tot mai pretenţioşilor pasionaţi de cafea din Europa.

Singura dificultate este alegerea reţetei care se potriveşte cu starea noastră de spirit. La Cafe Frei Târgu-Mureş se pot consuma peste 60 de sortimente de cafea, preparate după reţete proprii, într-o ambianţă specială, asemănătoare localurilor meditaraneene. Şi cum ai putea să te decizi când, printre specialităţile care se schimbă la fiecare 3 luni, regăseşti cafele cum ar fi Dakar Cortado, macchiato cu cocos de Costa Rica, cafea cu alune din Guatemala,”Media” Rio cu cocos şi piper roz sau Capuccino „Dolcevita” cu căpşuni şi cu un strop de lămâie pentru un gust picant? „Cel mai bine se vinde, cel puţin în această perioadă cafeaua nicaraguană cu tutun”, explică managera cafenelei, Máthé Kinga. În opinia acesteia, prima vizită în cafenelele Frei se datorează numelui fondatorului brandului, jurnalist cu notorietate. „Următoarele vizite însă se datorează cafelei”, susţine Kinga. Întrebată despre specialităţi, aceasta subliniază că la ei se vând doar specialităţi. Arome puternice sau subtile, tradiţionale sau surprinzătoare, toate trezesc în consumator dorinţa de a le gusta, cel puţin o dată, pe toate.

Cafeaua, prilej de socializare

Pregătirea unui barista ( specialistul în prepararea cafelei) presupune zeci, dacă nu chiar sute, de ore de studiu şi exerciţiu. Iringó cel puţin, specialista în cafele de la „Frei” s-a simţit relativ pregătită pentru a face faţă aşteptărilor clientelei după trei săptămâni de exerciţiu. Nu e de mirare că localul este în mod tradiţional plin, fiind chiar programată deschiderea unei noi cafenele Frei în Târgu-Mureş, pentru viitorul foarte apropiat. Cafeaua înseamnă însă şi un prilej de socializare.

„Ne întâlnim la o cafea”, este printre invitaţiile cele mai răspândite. Iar dacă poţi alătura unei cafele savuroase o şuetă la fel de savuroasă, într-o ambianţă eclectică, ca de exemplu la LexArt Caffe, te poţi declara un om mulţumit. LexArt, pe lângă cafeaua tare şi savuroasă, îşi atrage clienţii şi cu numeroase expoziţii de artă, spectacole şi concerte. Şi desigur o atmosferă intimă, în care poţi regăsi ceva din atmosfera oraşului nostru, aşa cum a fost el pe vremea bunicilor şi străbunicilor noştri. Iar dacă la toate aceste însuşiri, olfactive, gustative şi sociale, adăugăm şi beneficiile pentru sănătate ale cafelei, nu ne mai mirăm că acestei licori i s-a atribuit o Zi Internaţională. Cafeaua neagră, susţin specialiştii, consumată cu moderaţie, conţine antioxidanţi care luptă cu radicalii liberi şi scad riscul apariţiei anumitor tipuri de cancer. Cafeina stimulează metabolismul. Şi lista beneficiilor ar putea continua.

Să recunoaştem însă. O bem de plăcere.

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE