Home / Invatamant / Programe de management educațional pentru dascăli

Programe de management educațional pentru dascăli

Distribuie

cDirectorul Casei Corpului Didactic Mureș, prof. Cristiana Chira, a anunțat, miercuri, 30 septembrie, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural al județului Mureș, că până în decembrie 2015 va fi elaborat și acreditat un program prin intermediul căruia cadrele didactice își vor putea suplimenta creditele necesare pentru a intra în corpul național de experți.

„Există deja acreditat un program „Management educațional în învățământul preuniversitar”, care furnizează 22 de credite transferabile, însă necesarul pentru ca un cadru didactic să intre în corpul național de experți în management educaționali este de 60 de credite. Ne-am propus până în decembrie 2015 să elaborăm și să acredităm un program de formare „Inovație și performanță în managementul instituțiilor de educație”, care să suplimenteze acele 22 de credite”, a precizat prof. Cristiana Chira.

Acreditare pe managementul proiectelor
În ceea ce privește abilitarea curriculară a cadrelor didactice, în data de 27 iulie 2015, s-a acreditat un program de formare care furnizează 15 credite profesorilor și se va derula până în 2018 conform deciziei de acreditare. Prof. Cristiana Chira a precizat că până în anul 2016 se va acredita și un program de formare pentru managementul proiectelor. „O altă activitate parțial realizată se referă la instruirea cadrelor didactice debutante în vederea susținerii examenului de definitivat și pregătirea cadrelor didactice suplinitoare pentru susținerea concursului de titularizare. Am prevăzut necesare două activități în acest sens: una în semestrul I și una în semestrul II nefiind acreditate ci doar avizate de Ministerul Educației. O altă activitate se referă la pregătirea cadrelor didactice și a managerilor școlari pentru elaborarea și implementarea programelor de finanțarea europeană. Am depus la Agenția Județeană de Prestații Sociale Mureș un program de formare autorizat și ne-am propus acredităm până în 2016 și la Ministerul Educației un program de formare pentru managementul proiectelor”, a explicat prof. Cristiana Chira.

Programe pentru profesorii din gimnazii
În plus, se va elabora un program prin care să se dezvolte competențele profesorilor diriginți, în special cei care predau la gimnaziu. „O altă problemă identificată se referă la competențele de consiliere și orientare școlară și profesională. Până în 2016 ne-am propus să elaborăm un program de formare, să dezvoltăm competențele profesorilor diriginți, în special cei din gimnaziu, de a consilia elevii în dezvoltarea profesională și școlară, în sensul orientării lor înspre școlile profesionale. Ieri a fost trimis spre Ministerul Educației pentru acreditare un program de formare elaborat la solicitarea Ministerului pentru dezvoltarea competențelor de evaluare a examenelor de titularizare și definitivat. El va fi obligatoriu pentru majoritatea cadrelor didactice din județ. Fără el nu pot participa la etapele de corectare a subiectelor la examene”, a mai arătat prof. Cristiana Chira.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Editura Edu din Târgu Mureș, sau o poveste despre inovație în educație

Distribuie Privind rezultatele ultimei licitații de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, organizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.