Home / Administratie / Anuala de Arhitectură Mureș, la Galeriile Luxor

Anuala de Arhitectură Mureș, la Galeriile Luxor

Distribuie

111Galeriile Luxor situate în Piaţa Trandafirilor din Târgu-Mureş vor găzdui sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 12.00, “Anuala de Arhitectură Mureş 2015”, expoziţie concurs cu cele mai bune creaţii de arhitectură din cadrul filialei, moment care va fi urmat de gala de premiere a proiectelor.

Excelenţa în arhitectură, recompensată

În preambului expoziţiei, la sediul filialei Mureş a Ordinului Arhitecţilor din România (OAR), situată pe strada Aurel Filimon nr. 19/A, va avea loc o întâlnire cu arhitecţii membri ai filialei și invitații lor. “În cadrul acestei întâlniri, doi reputați arhitecți, Ana Maria Zahariade şi Gheorghe Pătrașcu, vor susține o conferință cu subiecte actuale din experiența profesională a fiecăruia”, se arată într-un comunicat de presă remis de echipa de organizare a evenimentului, alcătuită din arh. Angela Kovács – președinte OAR Mureș, arh. Adriana Raus – vicepreședinte OAR Mureș şi arh. Lehel Farkas – vicepreședinte OAR Mureș.

Expoziția din incinta Galeriilor Luxor va însuma 35 de proiecte care vor fi prezentate pe rând, timp de câteva zile, la Târgu-Mureș, Sighișoara, Reghin, Sovata, Târnăveni şi Luduș. “Evenimentul ”Anuala de Arhitectură Mureș 2015” prezintă cele mai bune proiecte de arhitectură realizate în cadrul filialei Mureș în ultimii doi ani. Ierarhizarea proiectelor a fost realizată de către un juriu alcătuit din personalități din domeniul arhitecturii precum și din afara lui. Concursul și alte manifestări prilejuite de eveniment, au menirea de a promova și recompensa excelența în arhitectură”, se menţionează în comunicat.

Dialog între specialişti şi beneficiari

Juriul care va analiza proiectele este format din arhitecți și un membru din afara breslei, personalități recunoscute atât în mediul nostru profesional, cât și în afara acestuia: Ana Maria Zahariade – arhitect, vicepreședinte al OAR, Gheorghe Pătrașcu – arhitect șef al municipiului București, Attila Kim – arhitect târgumureșean, membru al filialei OAR Transilvania, Péter Zolcsák – arhitect, membru al filialei OAR Mureș şi Gáspárik Attila – director al Teatrului Național Târgu-Mureș. “Prin astfel de acțiuni, Ordinul Arhitecților din România își propune să deschidă domeniul arhitecturii spre societatea utilizatoare a produsului de arhitectură și astfel să favorizeze dialogul dintre specialist și beneficiarul său”, se subliniază în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ședință cu 21 de proiecte de hotărâre la Consiliul Județean Mureș

Distribuie DISPOZIŢIA NR.502 din 23 septembrie 2022               privind convocarea Consiliului Judeţean Mureş în şedinţă …