Home / Cultură / „Vivaldi și anotimpurile” a deschis noua stagiune la Teatrul Național

„Vivaldi și anotimpurile” a deschis noua stagiune la Teatrul Național

Distribuie

1Unul dintre cele mai așteptate spectacole ale anului 2015, „Vivaldi și anotimpurile” a avut premiera, miercuri seară, la Teatrul Național din Târgu-Mureș, spectacol care a deschis noua stagiune de teatru. După succesul extraordinar pe care l-a avut Carmina Burana, scenaristul, regizorul și coregraful Gigi Căciuleanu a revenit la Teatrul Național pentru a lucra cu dansatorii Companiei Liviu Rebreanu.

De această dată, regizorul-coregraf a folosit acordurile inconfundabile ale muzicii lui Antonio Vivaldi, într-un spectacol care a readus pe scena Naționalului târgumureșean poezia mișcării și lumea plină de mister și fantezie a unuia dintre cei mai mari artiști contemporani români, Gigi Căciuleanu. A fost o seară deosebită, încărcată de emoție și bucurie, iar Sala Mare a fost neîncăpătoare. Mureșeni de toate vârstele și-au cumpărat bilet la spectacol, iar la finalul reprezentanției dansatorii au fost aplaudați minute în șir.

Premii pentru cei mai harnici actori
La finalul spectacolului, directorul general al Teatrului Naţional din Târgu-Mureş, Gasparik Attila, le-a acordat diplome și premii actorilor care au muncit cel mai mult în stagiunea trecută, dar și celor mai simpatici actori. Astfel, Georgiana Gherbu și Alexandru Andrei Chiran au fost premiați pentru zecile de ore petrecute pe scenă. Gasparik Attila a subliniat și schimbarea de mentalitate și concepție a publicului de-a lungul anilor. „Îmi amintesc de prima premieră, de acum patru ani, când în această sală erau cam 200 de oameni. A doua zi, am întrebat câte bilete am vândut și mi s-a răspuns că vreo 20. Cei care răspundeau de bilete mi-au spus că au existat invitații, bilete gratuite. Au trecut patru ani și acum ne întrebăm ce s-a schimbat. S-a schimbat clădirea? Nu! Clădirea se află într-o stare mult mai proastă decât acum patru ani. S-au schimbat actorii? Nu! Majoritatea actorilor erau aici. S-a schimbat mentalitatea și concepția publicului”, a transmis Gasparik Attila.

Distribuţia: Bordás Attila, Cristina Iuşan,Csaba Ciugulitu, Mihai Crăciun, Costin Gavază, Anca Loghin, Rareş Budileanu, Raisa Ane, Luchian Pantea, Georgiana Gherghu, Claudiu Banciu, Mihaela Mihai, Delia Martin, Cristina Holtzli, Alexandru-Andrei Chiran, Tiberius Vasiniuc, Sergiu Marocico, Bianca Fărcaş, Cristian Iorga, Laura Mihalache, Erika Domokos, Gabriela Bacali, Denisa Badea, Claudiu Ştian, Robert Oprea, Ștefan Mura. Realizare decor, design costume și concept afiș: Măriuca Ignat; text: Sonet Baroc n:7 de Beney Zsuzsa, traducerea Paul Drumaru; light design: Daniel Klinger;
asistent coregrafie: Cristina Iuşan; asistent regie: Laurenţiu Blaga.

5

6

7
Foto: Bristena


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.