Home / Social / Alpinistul tehnic, Zsolt Torok, vine la Târgu Mureș

Alpinistul tehnic, Zsolt Torok, vine la Târgu Mureș

Distribuie

IMG_2819

”Asociația Sănătate și Speranță” anunță evenimentele incluse în proiectul ”Hai afară!” ce se derulează în perioada august 2015-februarie 2016, și provoacă târgumureșenii la activități în aer liber, fie că e vorba de o tură cu bicicleta, alergare, tae boe, drumeție, cățărare sau voluntariat pentru comunitate.

”Efectele folosirii prelungite a tabletei, computerului sau televizorului au ca efecte dezvoltarea precară a creierului, incapacitate de concentrare la activități școlare și intelectuale, absenteism, risc crescut de obezitate, somn insufficient, probleme de vedere, violență și dependență. Dorim să ne concentrăm pe sportul și mișcarea de masă, nu de performanță pentru a crea obiceiuri de viață sănătoase care să dureze toată viața” a declarat Simona Ciff, purtător de cuvânt Asociația Sănătate și Speranță.

11214318_860351040709437_3282401040779610684_n

 

În acest sens, organizatorii îl vor invita pe data de 18 octombrie,  pe experimentatul alpinist Zsolt Torok, care a fost pe Everest anul acesta când a avut loc cutremurul din Nepal și a condus prima expediție românească pe Nanga Parbat. Împreună cu Joe Indianul, el a format singura echipă care a urcat Trilogia Alpilor, peretele nordic al Matterhornului, peretele nordic al Eigerului și Petiti Dru.

Pe data de 19 octombrie, la Platoul Cornești va avea loc un eveniment complex pentru adulți și copii unde vor fi jocuri de echipă, o cursă cu obstacole de tip army care poate fi parcursă în echipă și unde membrii echipei se ajută reciproc, alergare, tir cu arcul. Pentru copii vor fi ateliere de noduri, căutare de comori, tir cu arcul, desene pe asfalt, jocuri. Totodată se va organiza o Școală de mers pe munte unde participanții pot învăța ABC-ul mersului pe munte și al drumețiilor începând de la echipament necesar până la cățărarea pe stâncă.

11892344_845832812180941_5190313890447956036_o

Doritorii pot participa la antrenamente gratuite de alergare sub îndrumarea membrilor echipei ”Tigers Team” din Târgu Mureș (www.tigrii.ro), la antrenamnete de cățărare și tae-bo pe strada Somnului nr. 1 sub coordonarea antrenorului Luțu Feurdeanu. Detalii despre toate evenimentele vor fi postate pe situl programului www.haiafara.org și pe pagina de facebook ”Hai afară Tîrgu Mureș”

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dr. Rădeanu Iulia-Maria. ” Încet, ne apropiem de un număr de 70 de copilași care poate astăzi nu ar fi existat”

Distribuie Promovarea Asociației Generații Iubite și Octrotite (GIO), chiar dacă am face-o săptămânal, tot nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.