Start în noua ediție a Ligii Naționale de Baschet BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 69 Vizualizări

Start în noua ediție a Ligii Naționale de Baschet

baschetÎn acest sfârșit de spătămână începe ediția 2015-206 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Vicecampioana ultimei ediții, BC Mureș Târgu-Mureș debutează pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș. Partida programată sâmbătă, 3 octombrie, se va dispuat duminică, 4 octombrie, ora 18.00, nu din cauza reprogramării pentru transmiterea în direct la televiziune, ci din cauză că în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș sâmbătă după masă se dispută partidele din etapa a III-a a grupei de calificare din UEFA Futsal Cup. Mureșenii pornesc din postura de mari favoriți în acest debut de campionat. Au obținut victoria în ultimele patru confruntări cu echipa din Mediaș și au un scor de 7-3 în ultimele 10 întâlniri, deși bilanțul general este de 15-12 în favoarea „gaziștilor”. Bilanțurile întâlnirilor directe este mai puțin semnificativ înaintea oricărui sezon în baschet, deoarece echipele suferă modificări majore înaintea fiecărui start. Principalul punct de reper poate fi considerat în primul rând felul în care au evoluat cele două echipe la primele meciuri oficiale ale sezonului, când se prezintă cu noile garnituri. Dacă BC Mureș a trecut fără emoții în prima fază a Cupei României de CSU Atlassib Sibiu, medieșenii pot deveni a opta echipă calificată doar dacă înving în partida reprogramată cu CSM Oradea, pe Criș, în caz contrar echipa calificată ar fi SCM U Craiova. În partida de la Mediaș au cedat cu 73-86 și bihorenii au amânat meciul retur pentru o nouă „epidemie de indigestie”. Motivul este cunoscut și de echipa mureșeană, care a avut de suferit în urmă cu două sezoane din aceeași cauză invocată de bihoreni după o deplasare în Turcia.

Coincidențe fericite ? Pentru cine ?
Ultima confrutare oficială din „junglă” dintre BC Mureș și Gaz Metan a avut loc în urmă cu exact un an, tot în 4 octombrie, de la aceeași oră, tot în etapa inaugurală a Ligii Naționale. „Tigrii” s-au impus cu 89-68, cu câte un prim sfert din ambele reprize câștigat detașat, urmat de unul echilibrat. Nu au fost emoții în stabilirea învingătoarei, dar dintre principalii realizatori ai mureșenilor (Ceskovic, Ivanovic și Peciukas), doar al doilea se mai află la alb-albaștri, venit pe Mureș tocmai de la Mediaș. În schimb, unul dintre cei mai iubiți jucători ai mureșenilor în ultimele ediții, Vaidotas Peciukas a trecut în tabăra adversă, alături de conaționalul lituanian Gediminas Navickas, trecut și el pe la echipa antrenată tot de un lituanian, Audrius Prakuraitis. Acum, tehnicianul are alături în confruntarea cu cei trei conaționali (cei doi amintiți, plus Robertas Grabauskas), un altul, Mareks Jurevicius.
Dacă ultima întâlnire oficială de la Târgu-Mureș a avut loc în urmă cu un an, cele două s-au mai întâlnit în turneul Cupa Mureș de acum trei săptămâni. „Tigrii” au învins cu 89-76, după ce la pauza mare conduceau doar cu 1 punct (48-47).
Startul sezonului trecut a fost favorabil mureșenilor, dar aceștia au făcut eforturi în retur pentru a se califica în play-off, după care au susținut pentru a doua oară finala cu CSU Asesoft Ploiești. Aceasta a dispărut din peisaj, astfel încât, BC Mureș poate fi considerată campioana de drept.
Confirmarea acestui statut neoficial poate fi confirmată cu un joc pe măsură în etapa inaugurală, continuat ulterior.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE