Home / Administratie / „Corunca Arena”, eşec sau pretext pentru „faulturi politice”?

„Corunca Arena”, eşec sau pretext pentru „faulturi politice”?

112Consilierul local Daniel Cheşa a sesizat marţi, 29 septembrie, Serviciul Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Consiliului Judeţean Mureş, Inspectoratul de Stat în Construcţii Mureş, Primăria comunei Corunca, Consiliul Local Corunca, Serviciul Juridic al Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş şi Corpul de control al prefectului judeţul Mureş, prin intermediul unei petiţii în care solicită revocarea procesului-verbal de recepţie a lucrărilor de amenajare a terenului de fotbal din comuna Corunca, cunoscut şi sub denumirea de „Corunca Arena”.

Daniel Cheşa: „Solicit expertiză independent”

În sesizarea sa, Daniel Cheşa trece în revistă mai multe nereguli descoperite personal, în legătură cu recepţionarea lucrării „Amanajare teren de fotbal şi împrejmuire în localitatea Corunca”, pentru care autorităţile locale au alocat suma de 190.140 lei, adică aproximativ 43.000 euro. „În data de 24 septembrie 2015 prin convocatorul nr. 4325/24 septembrie 2015 mi s-a comunicat procesul verbal nr. 4294/23 septembrie 2015 şi proiectul de hotărâre privind însuşirea investiţiei recepţionate prin acest proces verbal la domeniul public al comunei Corunca. Consilierii locali care sunt invitaţi să aprobe însuşirea acestui teren de fotbal la domeniul public nu au fost invitaţi la recepţia lucrării. În data de 25 septembrie 2015 m-am deplasat la terenul de fotbal pentru a verifica calitatea lucrării recepţionate de comisie. Am constatat că lucrarea este nefinalizată, calitatea este deplorabilă, materialele folosite sunt reciclate, suprafaţa de joc nu are drenaj, solul folosit pentru gazon este plin de denivelări şi nu are compoziţia necesară pentru suprafeţe folosite ca teren de fotbal. Proiectul este ineficient deoarece nu este prevăzută nicio tribună, nici măcar o bancă de rezervă pentru jucători. Între parcare şi vestiar nu există alee”, a precizat Daniel Cheşa.

113

Totodată, semnatarul petiţiei a anunţat că va solicita o expertiză realizată de un expert independent pentru a demonstra că lucrarea respectivă nu este conformă şi nu respectă proiectul. „Pentru a evita un litigiu în instanţă şi o plângere penală care să pericliteze finanţarea din fonduri UE – FEADR Măsura 322 vă propun să revocaţi recepţia făcută pentru această lucrare neconformă şi nefinalizată şi să solicitaţi executantului finalizarea lucrării cu respectarea întocmai a proiectului urmând să repetaţi recepţia la finalul execuţiei”, a solicitat Daniel Cheşa.

Din comisia de recepţie a lucrării, realizată de societatea Multiprod Impex Gorneşti, au făcut parte: Voniga Lorand (preşedinte, reprezentant al Primăriei Corunca), Barabas Levente (membru, consilier local, reprezentant al Consiliului Local Corunca), Anca Cadar (membru, inspector în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii Mureş), Gabriela Ene (membru, reprezentantă a Serviciului Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Consiliului Judeţean Mureş) şi Marton Katalin (membru, reprezentantă a Consiliului Judeţean Mureş). La recepţia lucrării au mai participat ing. Martis Levente din partea firmei executante, ing. Santha Jenno, proiectant, şi sing. Simon Francisc, secretarul comisiei şi diriginte de şantier.

Takacs Olga: „Lucrarea respectă proiectul”

În replică, Takacs Olga, primarul comunei Corunca, a declarat că lucrarea inaugurată reprezintă o investiţie din fonduri europene, iar banii au fost folosiţi în mod corect. „Studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi de Consiliul Local. Lucrarea respectă în totalitate proiectul, lucru constatat şi de comisia de recepţie”, a afirmat Takacs Olga. „Niciun ban nu este în plus faţă de cât aveam finanţarea”, a completat primarul comunei Corunca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Rămas bun, Reghina Fărcaș!

Reghina Fărcaș, fostă directoare a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Mureș, a încetat …