Home / Sanatate / Dan Sîmpălean, proiecte noi la Spitalul Clinic Judeţean Mureş

Dan Sîmpălean, proiecte noi la Spitalul Clinic Judeţean Mureş

Distribuie

111Numit începând cu data de 17 septembrie 2015 în funcţia de manager interimar al Spitalului Clinic Judeţean Mureş, printr-o dispoziţie a preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Dan Sîmpălean se declară încrezător în atingerea obiectivelor propuse, respectiv demararea de noi proiecte care să determine creşterea valorii actului medical.

Reporter: Pentru început, vă rog să ne spuneţi câteva cuvinte despre dumneavoastră şi despre evoluţia dumneavoastră profesională.

Dan Sîmpălean: Am absolvit Medicină Dentară la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, în 2010, an în care am devenit şi cadru didactic asociat al Universităţii. De atunci, mi-am desfăşurat activitatea la catedra de Informatică medicală şi statistică. În 2013 am susţinut examen pentru postul de asistent universitar, pe care l-am promovat. Ca şi studii postuniversitare, am absolvit două şcoli de master, una la Cluj, pe Informatică medicală şi biostatistică, şi una la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş pe Managementul serviciilor de sănătate. Anul acesta mi-am încheiat şi studiile doctorale, urmând să îmi susţin public teza.

Rep.: Care au fost motivele pentru care aţi acceptat să preluaţi funcţia de manager interimar al Spitalului Clinic Judeţean Mureş?

D.S.: Îmi doresc o ascensiune a carierei mele şi acesta a fost un pas foarte important pentru mine. Nu am vrut să ratez oportunitatea ivită şi încrederea acordată de domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş. În acelaşi timp, sunt de părere că am calităţile necesare pentru a ocupa această funcţie, una cu multe responsabilităţi. Medicina din Târgu-Mureş are un nivel foarte ridicat, avem un centru universitar mare, cu performanţe multe, şi este o numire care mă onorează şi mă responsabilizează foarte mult.

Rep.: V-aţi propus anumite obiective şi priorităţi?

D.S.: Numirea mea a intrat în vigoare din data de 17 septembrie. Nu a trecut foarte mult timp, deocamdată încă mă acomodez cu noua funcţie. Vom continua toate proiectele începute şi în acest sens subliniez că avem o colaborare foarte bună cu Consiliul Judeţean Mureş. De asemenea, avem în plan accesarea de fonduri pe două axe, în special pentru lucrări de reabilitare. Spitalul nostru este unul cu multe locaţii în oraş şi majoritatea clădirilor sunt vechi şi necesită investiţii serioase. Asta ar fi ca prioritate zero. Totodată, mi-am propus creşterea valorii actului medical şi a condiţiilor din spitalul pe care îl conduc.

Rep.: Care este situaţia în ceea ce priveşte personalul spitalului?

D.S.: La fel ca şi la celelalte spitale este nevoie de personal, avem în data de 8 şi 9 octombrie un examen pentru asistenţi medicali, infirmieri şi brancardieri. S-au scos destul de multe posturi la concurs, iar concurenţa este destul de mare, avem peste 200 de persoane înscrise pentru 58 de posturi de asistent medical. De asemenea, sunt scoase la concurs 4 posturi de registrator, 30 de infirmieri, 20 de îngrijitoare şi 14 brancardieri.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Detalii despre proiectul noului Spital Municipal cu 7 etaje din Reghin

Distribuie Agenția pentru Protecția Mediului Mureş anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului …

0 comentarii

  1. tineretea are relevanta 0. Singura chestiune este experienta

  2. Daca sinteti coleg de breasla d-le dr.NELUTU ,modul de comunicare subliminala pe care-l incercati sa-l folositi nu-l ajuta pe dl manager.In primul rind va spun ca verde este verde , iar uscat e uscat.Hotariti-va, ori e verde ori este uscat.Ati fost colegi in anul in care d-l manager a repetat anul ?Cel putin asa pare!!
    Un coleg mai mare.

  3. ionel fagarasanu

    D-le Cristian.Cind dusmanul te lauda(asa cum faci d-ta)treaba merge prost , cind te critica , treaba merge bine.

  4. Felicitari si succes in tot ce ti-ai propus! Gurile rele vor avea intotdeauna ceva de comentat! Sunt ferm convins ca va aduce un aer proaspat pentru comunitatea medicala mureseana, ca va veni cu idei si proiecte noi pe care le va si finaliza. Colegii mei din institutie sunt foarte incantati, abia asteapta sa colaboreze iar eu ii doresc mult succes.

  5. Pacat ca Dobre si ai lui nu se gandesc la importanta unor institutii si iau deciziile strict sa isi multumeasca apropiatii din politica. Domnule Dobre nu veniti la anul sa va votam iar ?
    Nu am nimic cu baiatul asta si chiar pare un tanar de perspectiva dar ca sa fi un manager la o institutie asa de importanta ai nevoie de ani grei de experienta de conducere

  6. A fost pus politic sau nu, nu reprezinta cea mai mare problema. Problema e ca un absolvent de medicina dentara in 2010, adica la 29 de ani, conform http://www.ziare.com/tg-mures/stiri-actualitate/la-multi-ani-dan-simpalean-5621467, inseamna ori ca si-a inceput tarziu studiile, ori le-a inceput cand a trebuit dar “i-a placut foarte mult scoala”, asadar a decis sa mai ramana o perioada prin universitate. Realitatea este din pacate varianta a 2-a. Este un fost repetent al UMF Tg Mures, care din pacate este promovat sa conduca un spital care este o palarie mult prea mare pentru inteligenta acestui “manager” facut peste noapte. Ii dorim mult succes, cum de altfel primea felicitari pentru acest interviu, insa trebuie sa deschidem ochii mult mai bine cand vine vorba sa ne alegem conducatorii. La nivel de Tg Mures si judetul Mures, suntem chiar atat de incapabili, incat nu reusim sa gasim un lider nascut si crescut aici??? Consider ca avem destule valori proprii judetului nostru si nu avem nevoie de influente externe.

    • Domnule Medic???
      Daca nu știți, rădăcinile tânărului sunt dinTg.Mures. Părerea mea este ca sunteți unul dintre cei care n-au ajuns la ciolan.Referitor la tinerețea dansului eu cred dimpotrivă ca este un avantaj ce poate fi atât in interesul pacienților cat si a spitalului,având in vedere energia si ambitia tinereasca.Sunt destule exemple de manageri cu titluri pompoase care s-au dedat la potlogarii(licitații trucate pt.aparatura ,medicamente si materiale sanitare).Asa ca nu mai fiți răutăcioși toți care postați verzi si uscate.Concluziile lăsați-le pentru final.
      Cu stima ,
      Un coleg de breasla.

  7. Mai exact ce îl recomanda pe acest băiețel de bani gata pt acest post, fie el și interimar? Ginereala cu mafia acolita lui Stefan de la Neamț sau ploconeala semi-politica de la Mureș? Ca vasta experiență „pe hartie” sigur nu…dar dacă a vrut băiețelul post, ce sa-i faci…

  8. Care proiecte noi? proiectele incepute!!!Si Butuc ,colegul, ce-a facut? Nu l-a interesat starea cladirilor! Nu confunda – consilierul local „fara coloana” cu – manager!! si mai inteleg ceva – 3 in 1 -cariera politica-profesionala-manageriala! Cine fuge dupa 3 iepuri…..

  9. Eu cred , nefiind specialist, ca un manager al unei asemenea institutii trebuie sa fie cel putin un conferentiar ,daca nu profesor universitar si , bineinteles , neingenunchiat politic.Daca in viziunea d-lui Simpalean manageriatul se confunda cu „coada maturii” atunci e OK.Dar ii dau un sfat:te-ai pregatit temeinic pentru o profesie ,fa-ti aceasta profesie.Vei avea mai mult succes si satisfactii profesionale sa te pui in slujba sanatatii oamenilor , decit sa-i raspunzi”prezent” in fiecare zi tatucului care te-a pus politic pe post.Cind dispare tatucul , fii sigur ca dispari si dumneata.Apropo ,asa ca pentru un manager:schimba ordinea steagurilor din spatele tau !

    • A fost pus politic sau nu, nu reprezinta cea mai mare problema. Problema e ca un absolvent de medicina dentara in 2010, adica la 29 de ani, conform http://www.ziare.com/tg-mures/stiri-actualitate/la-multi-ani-dan-simpalean-5621467, inseamna ori ca si-a inceput tarziu studiile, ori le-a inceput cand a trebuit dar „i-a placut foarte mult scoala”, asadar a decis sa mai ramana o perioada prin universitate. Realitatea este din pacate varianta a 2-a. Este un fost repetent al UMF Tg Mures, care din pacate este promovat sa conduca un spital care este o palarie mult prea mare pentru inteligenta acestui „manager” facut peste noapte. Ii dorim mult succes, cum de altfel primea felicitari pentru acest interviu, insa trebuie sa deschidem ochii mult mai bine cand vine vorba sa ne alegem conducatorii. La nivel de Tg Mures si judetul Mures, suntem chiar atat de incapabili, incat nu reusim sa gasim un lider nascut si crescut aici??? Consider ca avem destule valori proprii judetului nostru si nu avem nevoie de influente externe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.