Reabilitări cu „muncitori kamikaze” în Piaţa Teatrului Social
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 410 Vizualizări

Reabilitări cu „muncitori kamikaze” în Piaţa Teatrului

111Cotidianul Zi de Zi solicită public Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureş, în numele unui grup de locuitori care ne-a sesizat, să verifice modul în care legislaţia din domeniul securităţii în muncă este respectată în cazul echipei de muncitori care lucrează la reabilitarea termică a blocurilor din Piaţa Teatrului nr. T4 şi nr. T5, vis a vis de parcarea din spatele Teatrului Naţional din Târgu-Mureş.

Echipamentele de protecţie, lăsate la sol

Luni, 5 octombrie, în jurul orei 10.00, o echipă alcătuită din patru bărbaţi care trebăluiau de zor se afla undeva la nivelul etajului 3 al imobilului situat în Piaţa Teatrului nr. T4. Îmbrăcaţi în haine de stradă, fără echipamentele de protecţie necesare şi impuse totodată de legislaţia din domeniu (căşti de protecţie, corzi de salvare), care se aflau abandonate la baza blocului (!), cei patru îşi desfăşurau activitatea la aproape 10 metri înălţime, trecând chiar de pe o schelă pe alta fără să respecte nici cele mai minime reguli de protecţie a muncii.

112

Pentru a preîntâmpina eventuale incidente neplăcute, dar şi pentru a avea o garanţie în ceea ce priveşte calitatea lucrărilor prestate „de băieţii îmbrăcaţi ca pe stradă”, după cum au afirmat cei care ne-au sesizat, ne raliem de doleanţele locatarilor care solicită respect vis a vis de beneficiarii finali – proprietarii de locuinţe din cele două blocuri, respectiv realizarea unei lucrări de calitate, din toate punctele de vedere.

Proiect global, de 7,5 milioane lei

Potrivit panoului de construcţie aflat în zonă, proiectul „Reabilitare termică a 10 blocuri de locuinţe în Târgu-Mureş – Lot 1” are ca beneficiar Primăria municipiului Târgu-Mureş şi este implementat de societatea Romco System SRL Bucureşti. Proiectul are o valoare totală de 7,59 milioane lei, din care 3,43 milioane lei reprezintă contribuţia beneficiarului, 3,4 milioane lei cea a Uniunii Europene şi 0,74 milioane lei contribuţia Guvernului României. Conform aceluiaşi panou, data începerii proiectului este 16 iulie 2014, iar data finalizării lucrărilor este preconizată a fi 15 octombrie 2015.

113

Pe lângă cele două blocuri din Piaţa Teatrului, în proiect mai sunt incluse următoarele imobile, localizate astfel: strada Narciselor 6AB, strada Narciselor nr. 14AB, Bulevadul Pandurilor nr. 10-12, strada Parângului nr. 2, Calea Sighişoarei nr. 1-3, Aleea Carpaţi nr. 27 şi Aleea Săvineşti nr. 8-10.

Până la închiderea ediţiei, la numărul de telefon 031-41.000.48, afişat pe site-ul firmei Romco System SRL din Bucureşti,www.romcosys.ro, a răspuns doar un robot care anunţa că „numărul nu este alocat”, astfel încât nu putem prezenta, cel puţin deocamdată, punctul de vedere al responsabililor cu protecţia muncii ai respectivei societăţi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE