Start în carieră pentru viitorii ingineri de la „Petru Maior” Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 357 Vizualizări

Start în carieră pentru viitorii ingineri de la „Petru Maior”

3Zi de sărbătoare, luni, 5 octombrie, la Facultatea de Inginerie din cadrul Universității „Petru Maior” (UPM) din Târgu-Mureș, acolo unde a avut loc festivitatea de deschidere a noului an universitar. Conducerea Universității a anunțat că 318 studenți vor urma cursurile Facultății de Inginerie, iar vestea bună e că în domeniul ingineriei cererea de locuri de muncă este tot mai mare, ceea ce înseamnă că absolvenții pot avea, la finalul studenției, locul de muncă asigurat.

Rectorul Universității „Petru Maior” din Târgu-Mureș, prof. univ. dr. Călin Enăchescu, a transmis, în cadrul festivității de deschidere a noului an universitar, că Universitatea a împlinit, în acest an, 55 de ani de activitate și a anunțat că acest an a fost cel mai bun an din punct de vedere al cererii, ingineria reprezentând un domeniu foarte cerut pe piață. „Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureș a împlinit, în acest an, 55 de ani de activitate, deci dumneavoastră, studenții anului I, veți fi promoția cu numărul 56. În cadrul Facultății de Inginerie, a intrat o nouă promoție de 318 studenți, dintre care 230 la programele de licență și 88 la programele de masterat. Spre bucuria noastră, cred că acest an a fost cel mai bun an din punct de vedere al cererii. Acest lucru este o consecință a faptului că ingineria este un domeniu foarte cerut în acest moment pe piață și noi ne dăm seama de acest lucru. Avem dialoguri cu angajatorii din zonă și avem o cerere foarte mare, lucru pe care dumneavoastră îl veți sesiza și prin oferta foarte generoasă de locuri pentru practică atât în țară, cât și în străinătate. Veți vedea, în cursul acestui an, că veți oportunitatea să optați pentru a urma un semestru sau un an de studiu în universități de prestigiu din Europa prin programul Erasmus”, a transmis prof. univ. dr. Călin Enăchescu.

1„Veți avea o meserie minunată”
Prof. univ. dr. Călin Enăchescu a spus că pe lângă partea de pregătire profesională, care este evidentă și obligatorie, există, în Universitate, și componente sociale. De aceea, studenții trebuie să profite și de aceste modalități de petrecere a timpului liber, pentru ca la finalul studenției să nu regrete faptul că nu s-au distrat și socializat cât ar fi trebuit. Rectorul UPM Târgu-Mureș le-a mai transmis studenților că stă în puterea lor să se implice cât de mult pot și să acumuleze informații, care să le asigure un viitor cât mai bun într-o meserie minunată. „În toate domeniile de activitate, există o cerere foarte mare de ingineri. Pe lângă diplomă, trebuie să aveți și cunoștințe. Ingineria nu este o facultate ușoară, pentru că are un specific aparte, are laboratoare și proiecte obligatorii. Viața dumneavoastră de student este mai intensă, deci trebuie să învățați și să vă pregătiți tot timpul”, a arătat rectorul UPM Târgu-Mureș.

2

Ingineria – un domeniu în continuă dezvoltare
Decanul Facultății de Inginerie din cadrul Universității „Petru Maior” din Târgu-Mureș, conf. Univ. dr. Nicolae Chirilă, a anunțat că în acest an învață la Facultatea de Inginerie 843 de studenți, iar numărul studenților din anul I este în ușoară creștere. El le-a transmis studenților că facultatea pe care au ales-o le oferă o mulțime de posibilități de dezvoltare atât în timpul anilor de studiu, prin programul Erasmus, stagiile de practică, competițiile cu premii în bani, cât și după absolvire, având astfel viitorul asigurat într-un domeniu într-o continuă dezvoltare. „Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureș se declară a fi o universitate pentru comunitate. Urmărim și sprijinim activitățile care se desfășoară în arealul nostru, mai ales pe cele care au drept scop producția de bunuri materiale. Universitatea noastră a fost evaluată și reacreditată de ARACIS în anul 2015, obținând calificativul „grad de încredere ridicat”. Ați ales, deci, o Universitate care se bucură de un prestigiu deosebit, atât pe plan național, cât și pe plan internațional. Corpul profesoral este alcătuit din cadre didactice bine pregătite, toate având titlul științific de doctor și care se bucură de prestigiu în comunitatea științifică. În anul universitar 2015 – 2016, numărul studenților, mai ales al celor din anul I, este în ușoară creștere. Studiază, anul acesta, în Facultatea de Inginerie 843 de studenți. Oferta noastră educațională este bogată și diversificată”, a transmis conf. univ. dr. Nicolae Chirilă.
Studenților le-au fost prezentate, pe scurt, și cele două departamente din cadrul Facultății de Inginerie: Departamentul de Inginerie Industrială și Management și Departamentul de Inginerie Electrică și Calculatoare, dar și posibiltățile de învățare și dezvoltare. Cadrele universitare i-au asigurat pe boboci că pot ajunge departe dacă se pregătesc suficient de bine, iar în acest sens studenților le-au fost prezentate exemplele colegilor mai mari, care și-au format deja cariere la companii de renume din țară, dar și din străinătate.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE