Victorie la pas în debutul ediției pentru BC Mureș BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 57 Vizualizări

Victorie la pas în debutul ediției pentru BC Mureș

IMG_7889În prima etapă a noii ediții din Liga Națională de Baschet Masculin, BC Mureş a învins duminică seara pe teren propriu formația Gaz Metan Mediaş cu 96-65 ( 25-4, 18-21, 23-20, 30-20). Letonianul Jurevicius a deschis scorul pentru mureșeni după 46 de secunde, iar Grabauskas a egalat pentru medieșeni la intrarea în al doilea minut. A fost singura situație în care oaspeții au egalat, după care mureșenii s-au desprins decisiv, încă din primul sfert. După ce Kemp a făcut 10-2, la intrarea în minutul 4, același Grabauskas a înscris al doilea coș al sibienilor, dar și ultimul până la finalul primului sfert pentru Gaz Metan. Actul secund a debutat cu o reușită de 3 puncte a fostului „tigru”, Peciukas, urmată de trei coșuri reușite în ordine de Martinic, Barro și Ivanovic și până la final în niciun moment soarta câştigătoarei partidei nu mai putea fi pusă la îndoieală. Proporţile scorului au arătat mai degrabă o echipă a Mediaşului în formare. La jumătatea sfertului doi diferența era de 20 de puncte și, în ciuda faptului că antrenorul Audrius Prakuraitis a rulat întreg lotul, la pauza mare scorul era liniștitor pentru gazde (43-25).
Tendințe palide de revenire a oaspeților
La reluare, medieșenii au reușit în prima jumătate a sfertului trei să se apropie la 16 puncte, dar mureșenii s-au distanțat din nou rapid la 25 de puncte. Finalul actului a înregistrat o nouă slăbire a ritmului din partea gazdelor și Gaz Metan a reușit o nouă apropiere la doar 16 puncte la intrarea în penultimul minut (61-45). Până la ultima pauză doar Gajovic a mai trimis mingea în coș și, cu 5 puncte înscrise, a stabilit scorul la 66-45. Cu o victorie confortabilă asigurată, ultimele minute a găsit o echipă gazdă cu Fraseniuc, Barabási, Jakab, Țibîrnă sau Rasty pe parchet. Cu cea mai categorică victorie a primei etape, BC Mureș este primul lider al noii ediții, dar adevăratul test va avea loc în următorul joc, vineri, 9 octombrie, ora 20, la Bucureşti, împotriva echipei Dinamo, în fața cărora au cedat de două ori în turneele de pregătire dinaintea startului.
Marcatori
BC Mureş: Ivanovic 16 p (2×3), Barro 15, Gajovic 15, Kemp 12, Martinic 12 (1×3), Jurevicus 11 (1×3), Polyák 9, Fraseniuk 4, Jakab 2. Au mai jucat: Barabási, Rasty şi Ţibîrnă.
Gaz Metan: Pustahvar 17 (4×3), Grabauskas 14, Navickas 10 (2×3), Peciukas 9 (1×3), Solopa 6, Tischenko 4, Costa B 3 (1×3) şi Gavrilă 2

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE