Home / Social / A început noul an școlar la Penitenciar

A început noul an școlar la Penitenciar

646x404

În ziua de 6 octombrie, la sediul Penitenciarului Târgu Mureș a avut loc festivitatea de deschidere a anului școlar 2015 – 2016, în cadrul programului ”A doua șansă”.

”Programul ”A doua șansă” urmărește sprijinirea persoanelor pentru recuperarea învățământului primar sau gimnazial, fiind deschis tuturor celor care nu au finalizat aceste nivele de studii și care au depășit cu cel puțin 4 ani vârsta de școlarizare corespunzătoare clasei” ne informează inspector Ovidiu Rîtea, purtător de cuvânt Penitenciarul Târgu Mureş.

În acest sens, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Mureș, al Gimnaziului de Stat ”Mihai Viteazu” și al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 2 din Târgu Mureș, 53 de deținuți au fost încriși la activitățile de instruire școlară.

Programa şcolară cuprinde aceleaşi materii şi bareme de evaluare ca în toate unitățile de învățământ similare din sistemul educaţional românesc.

Deținuții vor avea ocazia de a contribui la dezvoltarea lor personală în cadrul oportunităților de ocupare a timpului într-un mod util și constructiv, iar la absolvire  vor dobândi o diplomă de studii din partea instituțiilor de învățământ și vor beneficia de zile câștig.

Educaţia persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru Administraţia Națională a Penitenciarelor, prin aceasta realizându-se pregătirea acestora pentru revenirea în societate şi creșterea şanselor de reintegrare în societate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgumureșeanul mort în incendiu, reclamat la 112 în urmă cu două zile

Un bărbat în vârstă de 54 de ani şi-a pierdut viaţa luni, 20 septembrie, în …