Home / Administratie / Podeţul – coşmar de la Sighişoara, gata abia peste un an?!

Podeţul – coşmar de la Sighişoara, gata abia peste un an?!

podetMinistrul Transporturilor din România, Iulian-Ghiocel Matache, a răspuns unei interpelări a senatorului Marius Paşcan pe tema stadiului de realizare a pasajului superior situat pe DN 13, la intrarea în municipiul Sighişoara dinspre Târgu-Mureş, unde circulaţia rutieră se desfăşoară pe un singur sens de circulaţie începând cu data de 15 martie 2015.

Ministru: „Termenul de execuţie, decalat de exproprieri”

Potrivit ministrului Iulian-Ghiocel Matache, investiţia care reprezintă tema interpelării este situată în apropierea municipiului Sighişoara, fiind parte componentă a proiectului „Reabilitarea căii ferate Braşov – Simeria, componentă a Coridorului IV Pan European, pentru circulaţia trenurilor cu viteză maximă de 160 km/h”, iar lucrările presupun executarea unui pasaj superior, în vederea realizării unei intersecţii denivelate cu varianta nouă de traseu a căii ferate, pe intervalul Sighişoara – Daneş, în zona în care drumul naţional era în rambleu, cu o înălţime de 5-6 metri. „La ora actuală, gradul de execuţie al pasajului este de 46%. Lucrările la noul pasaj rutier presupun atât lucrări cu caracter definitiv, cât şi lucrări cu caracter provizoriu. Prelungirea procedurii de expropriere a condus la decalarea termenelor de execuţie pentru pasajul mai sus-menţionat. Calendarul asumat contractual pentru finalizarea lucrărilor la pasajul superior, situat la kilometrul 117+845.70 pe DN 13, secţiunea Sighişoara – Aţel, corelat cu întârzierile cauzate de exproprieri, prevede un nou termen, respectiv luna noiembrie 2016”, a precizat ministrul Transporturilor din România.

Paşcan: „Reabilitare în ritm de melc”

La data de 22 iunie 2015, conducerea Ministerului Transportului era informată de senatorul Marius Paşcan că „de aproape doi ani asistăm cu obidă la reabilitarea în ritm de melc a unui podeţ rutier, situat la intrarea în Sighişoara dinspre municipiul Târgu-Mureş.” În aceeaşi interpelare se mai preciza că „în fiecare zi, traficul extrem de aglomerat pe ruta respectivă este blocat, se circulă greoi şi cu intermitenţe pe un singur sens, întrucât, în mod evident, lucrările stagnează cel mai adesea într-o revoltătoare expectativă.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Proiecții laser cu iz eminescian, de Ziua Culturii Naționale

Primăria Târgu Mureș se alătură instituțiilor care vor marca vineri, 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale …