„Spiriduşul basmelor” îndeamnă la igienă orală corectă Invatamant
  • edith.veres
  • 0 comentarii
  • 180 Vizualizări

„Spiriduşul basmelor” îndeamnă la igienă orală corectă

Ingrid Renata Balint a prins microbul voluntariatuluiZeci de activităţi de prevenţie în grădiniţele mureşene. Sute de ore de muncă voluntară pentru a crea, în rândurile copiilor, o atitudine sănătoasă faţă de igiena orală. Şi nu în ultimul rând, doborârea spectaculoasă a recordului Guinness pentru cea mai mare lecţie de igienă orală din lume, în prezenţa unui arbitru oficial Guinness şi a unui public entuziast de aproximativ 1700 de persoane. Toate acestea sunt rodul entuziasmului Renatei Ingrid Balint, studenta de-acum în anul VI a Facultăţii de Stomatologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş.

 Concurs de creaţie literară şi plastică

Studenta a reuşit să transmită microbul voluntariatului în rândul câtorva zeci de colegi de facultate, reuşitele fiind până la urmă rezultatele unor eforturi colective. Reuşite care se doresc continuate. O astfel de continuare promite să fie şi cea mai nouă iniţiativă a Renatei, pentru care a obţinut deja sprijinul necesar. Este vorba despre un concurs dedicat celor mici, o nouă modalitate de a promova importanţa igienei orale în rândul acestora. „Este foarte important ca prima întâlnire a copilului cu dentistul să fie una plină de bucurie şi lipsită de orice anxietate. Pregătirea corespunzătoare a copilului mic scade în mare măsură temerile faţă de cabinetul stomatologic”, consideră studenta. Noul concurs şi-a propus ca cei mici să înveţe şi să conştientizeze şi în rândul colegilor importanţa unei alimentaţii sănătoase, a unei igiene dentare corecte, precum şi despre necesitatea unor vizite regulate şi lipsite de orice teamă la dentist prin intermediul unor poveşti pline de învăţăminte create chiar de ei. Concursul iniţiat de Renata este organizat de către Jazz&Blues Club din Târgu-Mureş, împreună cu Clubul „Prietenii dinţişorilor” Studium, iar prima ediţie a acestuia a fost denumită „Spiriduşul basmelor”.

 Premieri diferenţiate pe categorii de vârstă

Concursul este destinat atât preşcolarilor, cât şi celor care frecventează ciclul primar, probele acestora fiind diferenţiate pe categorii de vârstă. Astfel, preşcolarii vor participa la concurs realizând un desen, creaţie plastică dimensiunea A3 realizată printr-o tehnică la alegere, în care vor ilustra propria poveste cu morală în privinţa igienei orale. Cei din ciclul primar vor putea realiza o poveste cu aceeaşi temă de minim o pagină A4 şi maxim 3 pagini. După o preselecţie realizată de un juriu competent, cele mai bune lucrări vor fi premiate iar premianţii vor avea ocazia să şi interpreteze propriile creaţii, explicând în acelaşi timp întâmplările asociate cu poveştile create. Lucrările pot fi trimise prin poştă sau depuse personal până cel târziu la data de 20 noiembrie 2015 la adresa Târgu Mureş, piaţa Petofi nr. 1, cu specificaţia „Pentru concursul „Spiriduşul basmelor”. Orice tip de informaţii suplimentare pot fi obţinute la telefon 0755 – 676.131, a subliniat Renata. Planurile acesteia continuă.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE