Home / Cultură / TIFF Mureș, trei zile de film, muzică și teatru

TIFF Mureș, trei zile de film, muzică și teatru

Distribuie

oaspeti TIFFFestivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) revine la Târgu Mureș în perioada 9-11 octombrie, cu trei zile pline de invitați speciali, filme în premieră, teatru, concerte și evenimente. Locațiile tradiționale ale festivalului, Teatrul Național, Teatrul Ariel, Cinema Arta și Palatul Culturii, se regăsesc și în programul acestui an. La acestea se adaugă Casa de Cultură ”Mihai Eminescu” ca spațiu pentru proiecții și evenimente, și J’ai Bistrot care va găzdui în fiecare seara, începând cu ora 20:00, proiecții de scurtmetraje.

Oana Pellea, de la teatru la film

oanapellea2Printre atracțiile primei zile se numără spectacolul de teatru Vocea umană, în regia Sandei Manu cu actrița Oana Pellea, găzduit de Teatrul Ariel începând cu ora 19:00. La Teatrul Național vor rula filmele Mlaștina, r. Alberto Rodriguez (ora 18:30) și Stare de fapt (20:30) cu prezența actriței Oana Pellea și a regizorului Stere Gulea. 

gopo2011_panou_1La Cinema ”Arta” proiecțiile din cadrul TIFF Târgu-Mureș vor începe la ora 14:30 cu filmele Rețeaua, regia Claudiu Mitcu, Pașaport de Germania, r. Răzvan Georgescu, Toto și surorile lui, r. Alexander Nanau, și premiera filmului Muntele vrăjit în regia lui Anca Damian. Seara la ”Arta” se va încheia cu proiecția filmului Aliah Dada în prezența regizoarei Oana Giurgiu. La Casa de Cultură ”Mihai Eminescu” începând cu ora 19:00 vor rula producțiile The Stone Roses: Made of Stone, r. Shane Meadows, (Marea Britanie) și Amy, r. Asif Kapadia, (Marea Britanie).

iulian tanaseScurtmetrajele românești din competiția TIFF 2015 vor monopoliza sufrageria J’ai Bistrot începând cu ora 19:00 , urmate de lansare cărții ”Teoria tăcerii” de Iulian Tănase.

Mircea Daneliuc, oaspetele TIFF Mureș

mircea-daneliuc-235111lSâmbătă, proiecțiile TIFF continuă la Palatul Culturii începând cu ora 15:00 cu Nori peste Sills Maria, r. Olivier Assayas, (Franța), și Valurile iubirii, cu prezența regizoarei filmului, Sós Ágnes. Oaspetele serii va fi regizorul Mircea Daneliuc, alături de filmul său Probă de microfon, care va rula începând cu ora 19:00, urmat de concertul extraordinar cu muzică din filme celebre susținut de Noua Orchestră Transilvană.

image-2013-04-18-14643358-70-iacob-regia-mircea-daneliucLa ”Arta” , începând cu ora 10:00 cei mai tineri cinefili pot vedea proiecțiile EducaTIFF (Orășelul alandala, Slăbănoaga de soră-mea) , urmat de filmul Aferim, r. Radu Jude, cu prezența actorului Alexandru Bindea. Regizorul Mircea Daneliuc revine în fața publicului târgumureșean , de această dată cu filmul Iacob, alături de actorul Florin Mihăilescu, care va rula începând cu ora 16:30. Seara la ”Arta” mai cuprinde producția pritanică Marea neagră, și filmul De ce eu ?, oaspete fiind regizorul Tudor Giurgiu.

1401x788-85361962Cinefilii amatori de muzică au parte la Casa de Cultură ”Mihai Eminescu” (ora 19:00) de două documentare de excepție, respectiv Festivalul punk a lui Zivan, r. Ognjen Glavonic, (Serbia) și Kurt Cobain: Montage of Heck, r. Brett Morgen, (SUA). Scurtmetrajele TIFF revin la J’ai Bistrot începând cu ora 20:00, completate de recitalul acustic susținut de Koszika & The Hotshots.

Ion Besoiu, invitat special la ”Ariel”

BesoiuIonProfile (1)Ziua de duminică se deschide în jurul orei 10:00 la Cinema ”Arta” cu proiecțiile destinate celor mici (Jeremias, O noapte în Oslo), urmate de filmul Această lehamite, unde publicul îi va avea ca oaspeți pe regizorul Mircea Daneliuc și actorul Florin Mihăilescu. La ”Arta” vor mai rula filmele Dintr-un motiv inexplicabil, r. Gábor Reisz, (Ungaria), Un etaj mai jos, r. Radu Munteanu, și Tribul, r. Miroslav Slaboshpitsky (Ucraina). Pe lista locațiilor zilei de duminică se numără și Teatrul Ariel, unde vor rula începând cu ora 14:00 filmele Comoara, r. Corneliu Porumboiu, Despre oameni și oi, r. Grimur Hákonarson (Islanda), Orașul câinilor, r. Mundruczó Kornél (Ungaria) și Povești trăsnite, r. r. Damián Szifron (Argentina). Oaspeții serii vor fi actorii Ion Besoiu și Gigi Ifrim, prezenți la avampremiera filmului București non-stop, în regia lui Dan Chișu.

12107270_966653913394293_5972495114242786869_nLa Casa de Cultură ”Mihai Eminescu” cinefilii pot vedea începând cu ora 19:00 documentarul Pulp: a Film about Life, Death and Supermarkets, r. Florian Habicht (Marea Britanie) și lungmetrajul Lumea e a mea în regia lui Nicolae Constantin Tănase. La J’ai Bistrot muzica acustică revine în sufragerie  cu, concertul susținut de Tibi Menyharth & Maria Alexievici (ora 20:00) precedat de scurtmetrajele românești din competița TIFF 2015.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.