Capele la standarde UE, la Balda şi Vişinelu Recomandări zi de zi
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 378 Vizualizări

Capele la standarde UE, la Balda şi Vişinelu

111Consilierii locali ai oraşului Sărmaşu au aprobat recent, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, alocarea sumei de 388.698 lei, cu TVA inclus, pentru construirea unei capele mortuare în localităţile aparţinătoare Balda şi Vişinelu.

Interes pentru respectarea normelor europene

Investiţia de la Balda va avea valoarea de 313.029 lei, cu TVA inclus, iar clădirea în care va funcţiona capela va avea următoarele dimensiuni: 16,6 metri x 10,5 metri, în regim parter, cu suprafaţă construită de 125,9 metri pătraţi. „În prezenet, localitatea Balda nu dispune de un spațiu adecvat pentru realizarea în condiții optime a ritualului bisericesc de înmormântare, inclusiv a priveghiului, slujbele religioase de înmormântare având loc în cadrul lăcașului de cult, iar priveghiul se susține în casa decedatului. Ținând cont de normele europene în vigoare, precum și normativele privind ritualurile de înmormântare și anume cele ce interzic păstrarea mortului în locuință, de la deces la înmormântare, este optimă construirea unei capele mortuare. Având în vedere că terenul aparține Bisericii Ortodoxe Române din localitatea Balda, se impune încheierea unui protocol de predare-primire în vederea realizării investiției, urmând ca după finalizarea construcției acesta să fie remis Bisericii Ortodoxe Române din localitatea Balda”, a precizat ing. Ioan Mocean, primarul oraşului Sărmaşu.

În ceea ce priveşte investiţia de la Vişinelu, “Reabilitare, recompartimentare lăcaş de cult în localitatea Vişinelu”, aceasta va avea valoarea de 75.669 lei, cu TVA inclus, iar clădirea va avea dimensiunile de 5,85 metri x 17,34 metri şi o suprafaţă construită de 94,33 metri pătraţi. „În prezent, localitatea Vișinelu nu dispune de lăcașuri specializate pentru efectuarea procesiunilor anterioare îngropării persoanelor decedate, iar conform normelor europene în vigoare aceste lăcașuri sunt impuse tuturor așezărilor. Clădirea în care funcționează lăcașul de cult se află într-o stare avansată de degradare, fiind absolut neceasră reabilitarea ei. Având în vedere că acest lăcaș de cult aparține Bisericii Ortodoxe Române din localitatea Vișinelu, se impune încheierea unui protocol de predare-primire în vederea realizării investiției, urmând ca după finalizare acesta să fie remis Bisericii Ortodoxe Române din localitatea Vișinelu”, a subliniat primarul oraşului Sărmaşu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE