Home / Politic / Consumul de produse româneşti, susţinut de senatorul Frătean

Consumul de produse româneşti, susţinut de senatorul Frătean

Distribuie

111Senatorul social-democrat de Mureş, Alexandru Petru Frătean, a afirmat în şedinţa Senatului României de miercuri, 7 octombrie, că este unul dintre cei care susţin consumul de produse româneşti şi a făcut un îndemn pentru susţinerea producătorilor locali.

În declaraţia sa politică, intitulată “Susţinem consumul de produse româneşti!”, senatorul Alexandru Petru Frătean a precizat că aplicarea principiului “Gândește global, dar acționează local!” este şansa românilor în fața schimbărilor și presiunilor pe care societatea globalizată de astăzi le provoacă. „Sunt multe feluri în care ne putem manifesta pentru susținerea intereselor locale și pentru dezvoltarea comunităților locale, dar astăzi vreau să mă refer cu predilecție la un subiect pe care l-am mai susținut și promovat public în activitatea mea de senator, dar pe care simt nevoia să-l reafirm, mai ales fiind momentul propice al anotimpului de toamnă: să susținem consumul de produse românești! Știm cu toții că produsele autohtone sunt mai sănătoase deoarece producătorii agricoli români, țăranii noștri care-și cultivă pământul și gradina au păstrat în mare măsură agricultura tradițională care ne oferă fructe și legume sănătoase, gustoase, fără să fie injectate cu aditivi și conservanți, care poate nu au forma și dimensiunea standard a produselor crescute în eprubetă, dar au gustul și mirosul mâncărurilor adevărate, așa cum le știam noi la bunicii și părinții noștri. Consumul produselor autohtone, nu doar că este sănătos, dar înseamnă și un ajutor binevenit economiei locale românești, înseamnă crearea de locuri de muncă, înseamnă sprijinirea și dezvoltarea comunităților locale”, a punctat Alexandru Petru Frătean.

Exemple de succes din Mureş

De asemenea, senatorul PSD de Mureş a subliniat potenţialul agrar enorm al României şi a îndemnat cetăţenii să consume cu preponderenţă produse româneşti, oferind în acest sens două exemple de succes din judeţul Mureş. „Din fericire, prin specificul agricol, mai avem încă șansa să ne producem hrana necesară, iar dincolo de măsurile pe care statul le ia pentru sprijinirea producătorilor agricoli autohtoni și vreau să subliniez că noi, ca social-democrați, am susținut mereu acest lucru, aceștia au nevoie de sprijinul direct al oamenilor care să cumpere, să consume și să recomande alimente produse în zonă. Decizia ne aparține, în primul rând, ca și cumpărători și consumatori în fața rafturilor din magazine sau a tarabelor din piață. Avem branduri locale de succes. Iată, spre exemplu, doar două aflate în colegiul senatorial pe care îl reprezint și de care sunt mândru: mărul de Batoș, pe care îl sărbătorim în această săptămână printr-o manifestare aflată la a XIV-a ediție sau produsele lactate de Ibănești, produse aflate în drumul spre certificare europeană de produse tradiționale. Și exemplele pot continua. Vă invit, așadar, spre binele nostru, să ne susținem producătorii locali și să consumăm produse autohtone românești!”, a subliniat Alexandru Petru Frătean.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Claudiu Maior (PSD), venit de 540 lei/lună, doar din indemnizația de consilier local, în ultimii doi ani declarați

Distribuie Fostul viceprimar Claudiu Maior, în prezent consilier local în Consiliul Local Târgu Mureș, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.