FOTO: Gustul natural al fructelor, reinventat de „Dealurile Uilei” Agricultura
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 1879 Vizualizări

FOTO: Gustul natural al fructelor, reinventat de „Dealurile Uilei”

1Unul dintre cele mai frumoase standuri prezente la ediţia din acest an a Târgului de artă meşteşugărească şi al produselor tradiţionale, organizat în perioada 1-4 octombrie, în Piaţa Trandafirilor din Târgu-Mureş, a fost cel denumit „Dealurile Uilei”, administrat de Emil Tămăşan din localitatea Uila, comuna Batoş.

Reporter: Pentru început, povestiţi-ne vă rog despre portofoliul de produse.

Emil Tămăşan: Avem produse de calitate, adică legume şi fructe sub formă conservată, ca dulceţuri, compoturi, zacuscă, murături şi din 2014 siropuri făcute din fructele obţinute în gospodăria proprie sau din flora spontană.

Rep.: Aveţi şi băuturi alcoolice?

E.T.: Doar sub formă artizanală. Normal că dacă avem vişine facem şi un sirop de vişine, facem şi o vişinată pe care o oferim spre degustare clienţilor, facem şi cireşată şi sigur, în gospodăria proprie facem şi pălincă.

2

Rep.: Când aţi început afacerea în formă organizată?

E.T.: Imediat după ce am abandonat activitatea din agricultura de stat, respectiv în anii 90. Suntem organizaţi ca o gospodărie ţărănească. Noi suntem ţărani, deşi autorităţilor nu le convine denumirea aceasta şi nu au grijă de ţăranul român, pretinzându-se să fim persoane juridice, ceea ce mi se pare total nefiresc într-o Românie agrară. De ce să ne fie ruşine că suntem ţărani?

Rep.: Ce piaţă de desfacere aveţi?

E.T.: Piaţa noastră este momentan foarte extinsă şi la fel pot să spun foarte restrânsă. Ne plimbăm în toată ţara, în oraşele principale şi unde suntem invitaţi, dar aceste apariţii sunt meteorice. Clienţii ne pot găsi prin intermediul cărţilor de vizită şi pot comanda produsele noastre telefonic sau prin internet.

Rep.: Ce calităţi au produsele dumneavoastră?

E.T.: Lumea pune multe întrebări referitoare la ingredientele folosite, modul în care obţinem produsele şi dacă nu oferi calitate este greu să convingi clienţii să cumpere. În accepţiunea noastră, produsul natural are la origini materia primă naturală. Noi facem produsele exclusiv din legume şi fructe proaspete, nu din plicuri, nu din esenţe sau din alte preparate.

Rep.: Ce planuri de viitor aveţi, desigur pe lângă sănătate?

E.T.: Ne propunem întâi să fim sănătoşi şi pe urmă să ne extindem activitatea, să performăm în calitate, să ne formăm o piaţă de desfacere sănătoasă, în aşa fel încât partea de comercializare, de distribuire şi vindere a produselor să fie rezolvată prin alte pârghii, rămânând ca noi, cei care producem, să ne ocupăm efectiv de producţie, iar partea de valorificare să fie rezolvată în alt mod.

Rep.: Cât lucraţi pe zi?

E.T.: 24 de ore din 24…

Rep.: Cum pot fi făcute comenzi pentru produsele „Dealurile Uilei”?

E.T.: Avem Facebook, „Dealurile Uilei”, unde clienţii noştrii pot afla mai multe detalii despre noi şi despre produsele noastre. Cantităţile pe care le producem nu ne permit apariţii pompieristice pe piaţă. Avem ce vinde tot timpul anului, produse de cea mai bună calitate la preţuri neconcurenţiale, fiindcă în comparaţie cu alţi producători avem preţuri mai bune. Uneori, concurenţa practică gramaj pe jumătate şi preţuri duble. Este problema lor…

[zizigallery id=1794]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE