BC Mureș pierde în prima deplasare a sezonului BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 75 Vizualizări

BC Mureș pierde în prima deplasare a sezonului

bc muresÎn etapa a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș a pierdut cu 69-81 (23-19, 20-19, 10-20, 16-23) partida susținută vineri seara în deplasare, în fața noii promovate, Dinamo București.
Mureșenii au început mai timid partida, fiind conduși în primul sfert până spre final, dar au reușit să întoarcă rezultatul în ultimul minut și au câștigat primul act la 4 puncte. Prima repriză a continuat foarte bine, „tigrii” reușind să se mențină în permanență în avantaj, ajungând la 7 puncte și chiar posibilitatea de a se desprinde. Dinamo a reușit în câteva rânduri egalarea, dar finalul sfertului a aparținut din nou elevilor lui Audrius Prakuraitis, care au încheiat și actul secund în avantaj.

„Călcâiul lui Ahile”, din nou sfertul trei

Cu cele 5 puncte avans, la reluare, BC Mureș a avut în câteva rânduri posibilitatea de a se distanța, dar s-a ratat exasperant, inclusiv de la linia de libere și gazdele au reușit să preia conducerea din nou, la trecerea în a doua jumătate a sfertului trei. Acest act s-a dovedit din nou unul sensibil pentru mureșeni, în care au reuşit să înscrie doar 10 puncte.
La ultima pauză diferența era tot de 5 puncte, dar de partea alb-roșilor de această dată, după ce în ultimul minut nu s-a mai înscris niciun coș. Dinamoviștii au reușit să se desprindă în ultimul sfert la 9 puncte, dar au ratat și ei șansa de a trece de granița celor 10 puncte, după două libere și posesia, la un fault antisportiv comis de Martinic. Gajovic a reușit să reaprindă speranțele mureșenilor cu două reușite din afara semicercului, dar tot el a ratat apoi o altă aruncare, ce putea relansa partida. După ce Ivanovic a pierdut ușor o minge și a comis la rândul lui un fault antisportiv, a reușit o aruncare de 3 puncte la intrarea în ultimul minut. Scorul era 74-69 și orice era posibil. Time-outul cerut de Dinamo s-a dovedit inspirat pentru gazde, mureșenii reușind din nou contraperformanța de a nu mai înscrie până la final. Același Ivanovic, secondat de Gajovic, care părea în zi bună, au forțat aruncările de la distanță și gazdele au înscris alte 7 puncte, câștigând un meci care părea la îndemâna mureșenilor. Cu un procentaj din nou mult inferior la aruncările de la distanță și cu doar 2 din cele 8 libere transformate, era greu să se impună în fața unei echipe care se anuță printre favoritele la podium.
Pentru BC Mureș urmează un alt meci dificil, cu CSM Oradea, pe teren propriu, duminică 18 octombrie.
Au evoluat formațiile:
Dinamo: Sutalo 17 puncte (3×5), Babkauskas 13 (3), Marinov 12 (1), Sulovic 12, Vucic 9 (1), Dahlman 9, Orbeanu 5 (1), Corpodean 3 (1), Tal 1.
BC Mures: Barro 18, Ivanovic 17 (3×3), Gajovic 12 (2), Fraseniuc 6 (2), Polyák 6, Martinic 5 (1), Jurevicus 3 (1), Kemp 2.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE