Home / Politic / Peti Andras, vot pentru candidatul „cel mai experimentat”

Peti Andras, vot pentru candidatul „cel mai experimentat”

Distribuie

petiLiderul UDMR Târgu-Mureş, viceprimarul Peti Andras, şi-a exprimat duminică, 11 octombrie, dreptul la vot la alegerile pentru desemnarea candidatului comunităţii maghiare la funcţia de primar la alegerile locale din 2016 în incinta Casei de rugăciune de pe lângă Biserica din Oraşul de Jos, situată pe strada Luduşului, cu speranţa că viitorul candidat va fi o persoană experimentată atât din punct de vedere politic, cât şi administrative.

Reporter: Câte secţii de votare sunt organizate pe raza municipiului Târgu-Mureş şi care este procedura de vot?

Peti Andras: Sistemul de prealegeri în Târgu-Mureş are la bază acelaşi sistem ca la alegerile normale, parlamentare şi locale, numai că am mai pus o precondiţie, înregistrarea prealabilă a alegătorilor care doresc să-şi exprime votul cu privire la candidatul la fotoliul de primar la alegerile locale de anul viitor. Pe baza numărului de înregistraţi, am considerat că este suficient un număr de 14 secţii de votare pe raza municipiului Târgu-Mureş şi toţi cetăţenii care au domiciliul stabil în Târgu-Mureş, şi care inclusiv în ziua de astăzi au împlinit 18 ani şi şi-au manifestat intenţia prin înregistrarea în sistemul informatic, pe cale electronică sau pe calea hârtiei, pot să voteze. Până la termenul limită de înscriere care a fost joi, 8 octombrie, ora 16.00, s-au înregistrat peste 11.000 de târgumureşeni.

Rep.: Cum ar trebui să fie viitorul candidat la funcţia de primar?

P.A.: În privinţa candidatului ales de mine, a contat cel mai mult experienţa şi încrederea avută în persoana respectivă. Cred că nu ne putem permite să riscăm cu persoane care nu au experienţă în domeniul conducerii unor instituţii publice, nu putem risca cu persoane care nu au experinţă în administraţia publică locală, care este un domeniu aparte.

Rep.: Ce se va întâmpla după validarea rezultatelor?

P.A.: După validarea rezultatelor – şi sper că deja în cursul zilei de duminică vom avea rezultatele finale, chiar dacă nu vor fi oficiale, adică consemnate şi parafate şi desigur există şi termen de contestaţie – candidatul care va obţine cele mai multe voturi va fi considerat de toţi participanţii candidatul ales de comunitate pentru alegerile locale pentru anul viitor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Corneliu Florin Buicu: PSD sprijină investițiile în spitalele mureșene! 

Distribuie Acum IUBCVT Mureș – pentru achiziționarea unui angiograf! Doresc să mulțumesc domnului ministru al …