Vasile Gliga, mulţumit de mobilizarea membrilor PSD Politic
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 171 Vizualizări

Vasile Gliga, mulţumit de mobilizarea membrilor PSD

111Social-democraţii din judeţul Mureş l-au ales cu o majoritate covârşitoare în funcţia de preşedinte al PSD pe Liviu Dragnea, unicul candidat la alegerile interne de duminică, 11 octombrie. Din cei 7.251 de electori s-au prezentat la urne 78,62%, iar rezultatele sunt următoarele: 7.118 au votat „Da” (98,17%), 115 au votat „Nu” (1,59%), iar 18 voturi (0,24%) au fost declarate nule. La puţin timp după numărătoarea voturilor, liderul PSD Mureş, deputatul Vasile Gliga, a făcut o scurtă analiză a scrutinului, prilej cu care a mulţumit tuturor membrilor care s-au prezentat la urne.

Reporter: Pentru ce idealuri aţi votat?
Vasile Gliga: Pentru social-democraţi, votul de astăzi (de duminică – n.r.) a fost pentru a conştientiza evenimentul şi dacă aşa a fost regula şi statutul, era normal ca acestea să se respecte. Sunt o serie de aspecte pozitive, în sensul că prin participare – care a fost peste aşteptări, nu m-am aşteptat la aşa cifre, să fie aşa mobilizare – membrii de partid au dorit să participe la alegeri. Deşi a fost un singur candidat, cred că fiecare membru a fost conştient că a bifat un „Da” sau „Nu” şi chiar dacă 99% din răspunsuri au fost „Da”, faptul că au fost întrebaţi, spre deosebire de partide din opoziţie care probabil au lideri numiţi sau necunoscuţi de către membrii, participanţii la alegerile PSD ştiu cine e Liviu Dragnea. E important că social-democraţii şi-au ales liderul şi i-au oferit lui Liviu Dragnea legitimitate faţă de ceea ce are de luat ca decizii.

Rep.: Cum a fost prezenţa la vot în judeţul Mureş? Sunteţi mulţumit de mobilizare?
V.G.: Din 7.251 de social-democraţi înscrişi pe liste, s-au prezentat la vot 78,62%. Eu zic că e o prezenţă foarte bună, având în vedere şi vremea nefavorabilă, ceea ce a demonstrat că lumea se implică. Le mulţumesc membrilor PSD că au răspuns favorabil la apelul Biroului Permanent şi al liderilor. Au înţeles să vină să se implice la luarea unei decizii politice la nivel naţional. Le mulţumesc şi le transmit că e important să aibă încredere în liderii lor, ca la rândul nostru să putem să luăm decizii corecte.

Rep.: De ce consideraţi că Liviu Dragnea trebuie să conducă Partidul Social Democrat şi ce speranţe aveţi de la viitoarea echipă pe care noul preşedinte al PSD o va forma?
V.G.: Liviu Dragnea a dovedit de când e în politică, că e ferm, hotărât, ştie să organizeze, ştie să îşi impună punctul de vedere, calităţi care caracterizează orice lider. Deciziile Partidului Social Democrat sunt pentru cei mulţi şi trebuie să aibă în continuare un cuvânt greu de spus în politică, pentru a rămâne la guvernare şi pentru a realiza ceea ce şi-a propus Guvernul Ponta. Mă refer la Legea salarizării, foarte importantă, care trebuie dusă la bun sfârşit, de care vor beneficia toţi cetăţenii României, indiferent că sunt salariaţi sau pensionari, la nivel de venituri.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE