Home / Administratie / Aduceri aminte de copilărie cu Ovidiu Dancu la ”Sărbătoarea Mărului”

Aduceri aminte de copilărie cu Ovidiu Dancu la ”Sărbătoarea Mărului”

Distribuie

DSC_1644Printre oficialitățile prezente duminică, 11 octombrie la ”Sărbătoarea Mărului” de la Batoș a fost și cea a vicepreședintelui Consiliului Județean Mureș Ovidiu Dancu, cu rădăcini adânci în această zonă, mama acestuia fiind născută în localitatea Dedrad.

Reporter : Ce vă leagă de comuna Batoș ?

Ovidiu Dancu : Mama e născută la Dedrad, o bună parte a copilăriei mi-am petrecut-o aici. Am trăit aici clipe minunate în lumea satului de care, nu aveam parte la oraș, mai exact la Luduș. În timp, ajungând în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, mi-a făcut plăcere să revin pe aceste meleaguri, datorită faptului că Dumitru Cotoi este un primar destoinic, vedem că în fiecare an realizează câte ceva pentru comuna sa. Am fost prezent și în vară la dezvelirea Monumentului Eroilor de la Dedrad, și atunci am auzit promisiunea că va face și în Batoș un astfel de monument , și iată că de ”Sărbătoarea Mărului” s-a ținut de cuvânt. Îl felicit și îi doresc mult succes în tot ce face, deoarece văd că și în alte domenii avansează foarte frumos, și aici mă refer la drumuri, școli, infrastructură.

Rep.: Mai aveți cunoștințe în viață pe care le-ați cunoscut când erați copil ?

Ovidiu Dancu : Desigur, mă întâlnesc cu neamuri care,  încă mai locuiesc în Dedrad. Chiar ultima dată, când am fost la Dedrad m-am întâlnit cu două nepoate ale mamei. Mă revăd cu mare plăcere de fiecare dată când am ocazia.

Rep.: După cum se vede, nu sunteți străin de gustul mărului din această zonă…

Ovidiu Dancu : Deloc. De mic copil știu de acest gust, plus cursul Luțului unde,  de mic copil pescuiam, și de multe alte amintiri frumoase ale copilăriei. Îmi plăcea această viață de la țară, să îngrijești animale, să poți ieși în câmp, să te bucuri de plăcerile naturii care existau. Cu mare plăcere mă uit de fiecare dată spre ulița taurilor, cum i se spunea pe vremea acea străzii unde bunicii mei. Era acolo o poartă mare, stăteam să privesc animalele cum vin de la pășunat, caii, bivoli, pentru că erau foarte mulți bivoli în acele vremuri

Rep.: Cum vedeți perspectiva acestei zone ?

Ovidiu Dancu : Desigur, comuna Batoș intră în ritmul de creștere a României, de modernizarea satului românesc, cu bani puși la dispoziție atât de Uniunea Europeană cât și de Guvernul României. Satul românesc are nevoie să se dezvolte, nivelul de trai al locuitorilor de aici trebuie să crească prin politici corecte și bune. Am mari speranțe în primarul de aici care,  sper să câștige un nou mandat anul viitor. Dacă stăm să vedem ce a făcut până acum, chiar merită din plin acest lucru.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Propunere PNL. Pasaj subteran în zona Cocoșul de Aur

Distribuie Consilierul local al Municipiului Târgu Mureș, Horea Șarlea, a prezentat, în cadrul unei conferințe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.