Home / Agricultura / Munca producătorii locali etalată la Expo Agricola Acăţari

Munca producătorii locali etalată la Expo Agricola Acăţari

Distribuie

DSC_1419Timp de două zile aproximativ 100 de producători și crescători de animale din județul Mureș au fost protagoniştii ediţiei a doua a Expo Agricola Acăţari, eveniment desfăşurat în perioada 8-9 octombrie în organizarea Primăriei și Consiliul Local Acățați în parteneriat cu Consiliul Judeţean Mureş și Camera Agricolă Judeţeană Mureş.

Alături de agricultori

DSC_1441„După cum se știe Acățariul are o poziție geografică destul de bună, fapt pentru care am încercat să organizăm ediţia a doua a Expo Agricola Acăţari. Am mers pe ideea de a fi alături de agricultori, o meserie destul de grea, unde pâinea de zi cu zi se câştigă cu trudă şi sudoare. Am oferit o posibilitate producătorilor din judeţ să poată să-şi expună produsele la vânzare în cadrul expoziţiei. Am stabilit de comun acord cu conducerea primăriei ca după acest eveniment să scoatem o broşură în care vor fi prezentaţi toţi expozanţii. Ei vor intra în posesia acestor broşuri, pentru a putea avea posibilitatea de a intra în contact unul cu celălalt”, a precizat în deschiderea expoziţiei Osvath Csaba, primarul comunei Acățari.

Stand APIA pentru informarea fermierilor

DSC_1420Printre cei care au participat la deschiderea expoziţiei s-a numărat şi directorul APIA Mureş, Ovidiu Săvâşcă  care a subliniat prezenţa instituţiilor agricole aproape de producătorii din judeţ. „APIA Mureş a răspuns prezent la invitaţia Primăriei Acăţari de a fi prezentă la această manifestare. Îi felicit pentru acest eveniment care, pe lângă fermieri, producători, au invitat toate instituţiile agricole importante din judeţ.APIA nu putea să lipsească, suntem prezenţi cu un stand cu tot felul de formulare, cu documente, broşuri, materiale informative pentru fermieri. Este important impactul pe care îl are organizarea de astfel de evenimente,   instituţiile agricole sunt aproape de fermieri, toate întrebările, toate neclarităţile care le au pot fi astfel lămurile mult mai bine decât să vină ei la APIA, informaţia este astfel mult mai aproape de ei. Faptul că este o expoziţie cu vânzare aduce un plus de valoare acestui eveniment. O dată cu expunerea produselor, atât în ce priveşte sectorul vegetal cât şi cel animal, fermierii au posibilitatea şi de a-şi promova produsele cât şi de a face vânzare”, a spus Ovidiu Săvâşcă.

Promovarea resursele locale

DSC_1459La deschiderea expoziţiei au mai fost luat cuvântul deputatul Kelemen Atilla, vicepreşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, Maria Fola, directorul Oficiului Judeţean de Zootehnie Mureş şi Victoria Zavila, reprezentant Camera Agricolă Judeţeană Mureş „Este vorba de o expoziţie etalon a judeţului Mureş nu doar a Văii Nirajului. Dacă ne uităm în jur vedem o diversitate în ce priveşte produsele și  expozanţii. Printre obiectivele principale ale Progamului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 este şi acesta al diversităţii. De asemenea un alt obiectiv principal este acela al folosirii resurselor naturale, pe care le găsim la aproape toate standurile expoziţiei. Al treilea obiectiv îl reprezintă dezvoltarea comunităţilor locale, de asemenea cu legătură directă cu producătorii prezenţi la Expo Agricola Acăţari 2015”, a precizat Victoria Zavila.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Zeci de oi, găsite fără suflare pe o pajiște din Sângeorgiu de Mureș

Distribuie Mai multe oi de la o stână din Sângeorgiu de Mureș au fost găsite …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.