Peste 19.000 de acte de identitate expirate Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 84 Vizualizări

Peste 19.000 de acte de identitate expirate

codruta-sava-660x495

Un număr de 19.116 mureșeni au actele de identitate expirate, potrivit datelor furnizate de Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Mureș. Din acest total, 4316 sunt expirate în cursul acestui an, iar alte 4.800 au expirat în anii anteriori.

Conform prevederilor legale, actul de identitate se preschimbă la expirarea termenului de valabilitate.  Titularul sau reprezentantul legal al acestuia este obligat să solicite eliberarea unui nou act de identitate cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai puţin de 15 zile.

”Pe această cale facem un apel la cetăţeni să îşi verifice valabilitatea actelor de identitate, iar în cazul în care acestea sunt expirate să se prezinte de îndată la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor care arondează localitatea de domiciliu, în vederea obţinerii unui act de identitate valabil” declară Codruța Sava, director executiv DJEP Mureș. Nerespectarea prevederilor legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă  între 40 şi 80 lei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE