Home / Social / În ritm „El Meneaito”, la Căminul pentru vârstnici

În ritm „El Meneaito”, la Căminul pentru vârstnici

Distribuie

camin - Copy

Devenită deja o tradiție, celebrarea aniversaților lunii în contextul sărbătorii naționale a unui stat, beneficiarii Căminului pentru persoane vârstnice din Târgu Mureș au aniversat luni, 12 octombrie, Ziua Hispanităţii, încununată de descoperirea Americii de către Cristofor Columb și afirmarea hegemoniei Spaniei în Marea Mediterană.

Pentru că Ziua Națională a Spaniei este marcată printr-o paradă militară la Madrid, beneficiarii au urmărit împreună o peliculă de film de la evenimentul petrecut la 12 octombrie 2014, secvențe de pe Bulevardul La Rambla, cea mai faimoasă stradă din Barcelona unde s-au plimbat agale, dându-și frâu liber imaginației, au vizitat Parcul Guell, pe acordurile melodiei Barcelona interpretată de Freddie Mercury și Montserrat Caballé au admirat Fântâna magică Montjuic, au urmărit istoria construcției operei impresionante încă neterminate a lui Antoni Gaudi, biserica Sagrada Familia, ridicată in cinstea sfintei familii a creștinătății.
Împinși de curiozitate, participanții au pătruns și în fermecătoarea lume a dansului spaniol, îndrăgit de orice om cu sânge în vene, cu dragoste de muzică și dans, și un strop de senzualitate în limbajul trupului. ” Ne-am delectat cu piese din muzica spaniolă, alături de Julio Iglesias, Enrique Iglesias, David Bisbal, iar momentul festiv a fost marcat prin degustarea unei cupe de Sangria , intonând cu toții  La mulţi ani! /Feliz cumpleaños!” ne spune dr.Anca Florea, directoarea Căminului.

camin 2 - Copy

Evenimentul s-a încheiat în ritm „El Meneaito”, binecunoscutul dans spaniol care a electrizat milioane de oameni cu ritmul unic ce atrage ca un magnet către ringul de dans.
În ultimul deceniu, pentru români, Spania a însemnat o țară multiculturală, cu o istorie grandioasă și oportunități care au dus în timp la întărirea relațiilor bilaterale, fiind deschisă colaborării de pe piața muncii, oferind astfel șansa de cunoaștere reciprocă a fundamentelor naționale a celor două țări.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Incendiu într-o benzinărie din Târgu Mureș

Distribuie Pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș au intervenit marți după-masă, 26 martie, pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.