Home / Social / Un sfert de secol de activitate Caritas Alba Iulia

Un sfert de secol de activitate Caritas Alba Iulia

Distribuie

12094901_1080531245293226_8526026690866481998_o

Organizaţia Caritas Alba Iulia a aniversat pe 4 octombrie, în Catedrala romano-catolică Sfântul Mihail din Alba Iulia, 25 de ani de la înfiinţare, ani de muncă şi sacrificii personale ai celor implicaţi în nenumărate acţiuni de caritate, în sprijinul copiilor defavorizaţi sau a bătrânilor aflaţi în suferinţă.

Organizaţia Caritas Alba Iulia îşi desfăşoară activitatea în Transilvania de 25 de ani, aşa cum Preafericitul episcop Márton Áron şi-a imaginat în anul 1947, şi conform primelor măsuri dispuse de dr. Jakab Antal, în anul 1990, după schimbarea regimului. Aniversarea a fost celebrată printr-un pelerinaj la Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail din Alba Iulia, iar Sfânta Liturghie festivă a fost celebrată de Excelența Sa Dr. Jakubinyi György.

”Istoria de 25 de ani ai Caritas în Arhidieceza Romano Catolică de Alba Iulia este istoria unui efort susținut de clădire și de lărgire a dimensiunii personale și instituționale  a iubirii active, a demnității, a libertății, a încrederii, a responsabilității personale și interpersonale. Sunt recunoscător pentru fiecere clipă, în care am fost devotați acestei cauze, servind într-adevăr cauzei fraților și surorilor noștri aflați în nevoie. Regret profund fiecare clipă, în care într-un fel sau altul nu am fost fideli acestei misiuni. Aceste eforturi de bine au fost susținute și îmbogățite de numeroși oameni minunați. Sunt profund recunoscător și mulțumesc tuturor acelora, care prin munca lor, prin exemplul lor, prin încurajarea lor, ne-au sprijinit pe acest drum și ne-au purtat în rugăciuni” a declarat în alocuțiunea sa, dr. Márton András, directorul organizației.

În continuarea alocuțiunii,directorul a adus calde mulțumiri colegilor săi, membrilor familiilor acestora, preasfințiților Domni Directori Vencser László și Szász János, pentru că au clădit și au lansat pe o cale sigură organizația și și-a exprimat recunoștința înalților ierarhi care au recunoscut de la început semnificația muncii Caritas, au generat spațiul necesar dezvoltării cadrului instituțional necesar, onorându-l cu încrederea lor, încurajare, și prezență continuă.

”În fine, dar nu în ultimul rând sunt recunoscător comunităților noastre ardelenești, care au avut încredere în noi, ne-au susținut, și ne țin pumnii cu inimă bună, ca să se dovedească: cum că este posibil, este bine, și merită, că nu doar să tânjim după bine, după frumos, după adevăr, după sacru, ci avem cu toții șansa de a participa la realizarea acestor valori în comunitățile noastre. Și pentru că acest lucru nu ne reușește întotdeauna, așa cum ne-am dori: cum că este posibil, este bine și merită, să nu contenim a reîncepe permanent eforturile, cu încredere și cucernicie față de iubirea îndurătoare eternă a Domnului nostru” a adăugat în încheiere dr. Márton András.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.