In memoriam Alexandru Bătrâneanu, la Sărmaşu Administratie
  • admin
  • 0 comentarii
  • 589 Vizualizări

In memoriam Alexandru Bătrâneanu, la Sărmaşu

111Primăria oraşului Sărmaşu, Biblioteca orăşenească „Liviu Rusu”, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Mureş, Asociaţia Cadrelor în Rezervă şi Retragere Mureş, Direcţia de Informaţii Mureş, Poliţia oraşului Sărmaşu, Secţia de Pompieri Sărmaşu, Liceul Teoretic „Samuil Micu” Sărmaşu şi Biserica Ortodoxă Balda au organizat joi, 15 octombrie, la Monumentul Eroilor din Balda, evocarea cu tema „In memoriam Alexandru Bătrâneanu şi Vasile Simonis. Revoluţia de la 1848 – 167 ani”.

În prezenţa câtorva oficialităţi judeţene, locale şi a reprezentaţilor Liceului Teoretic „Samuil Micu”, profesori şi elevi, manifestarea s-a deschis cu intonarea Imnului de Stat şi slujba de pomenire urmată apoi de cuvântul de deschidere rostit de domnul primar ing. Ioan Mocean. În continuare, au rostit alocuţiuni publicistul Nicolae Baciuţ, poetul Mircea Istrate şi învăţătoarea Adela Lăzărean, care a prezentat publicului o scurtă biografie a celui care a fost Alexandru Bătrâneanu, primul prefect al Câmpiei din timpul Revoluţiei Române de la 1848.

112

Manifestarea a continuat cu depunerea de coroane din partea instituţiilor publice locale, încheindu-se cu un moment artistic, poetic şi muzical susţinut de elevi ai Liceului Teoretic „Samuil Micu” Sărmaşu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE