Home / Business / Pasionaţii de Bursă, invitaţi în Invest Club Mureş

Pasionaţii de Bursă, invitaţi în Invest Club Mureş

Distribuie

1Doi tineri pasionaţi de piaţa de capital, târgumureşeanul Rareş Mihăilă şi reghineanul Paul Maior, vor lansa marţi, 3 noiembrie, în sala „Connect” a Hotelului „Privo”, primul club al investitorilor la Bursă din Târgu-Mureş. Invest Club Mureş are ca model un club similar lansat în martie 2015 la Cluj Napoca şi îşi propune să creeze o comunitate locală a investitorilor la Bursă şi totodată să ofere membrilor educaţie financiară legată de piaţa de capital.

caseta 1

„Dorim să creem o comunitate de investitori”

În vârstă de 30 de ani, Rareş Mihăilă este de profesie programator şi mărturiseşte că este nerăbdător să intre în contact cu cât mai mulţi investitori pasionaţi de piaţa de capital.

Reporter: De unde v-a venit ideea de a înfiinţa un club al investitorilor?

Rareş Mihăilă: Am participat în martie 2015 la lansarea clubului de investitori de la Cluj Napoca şi m-am gândit de ce să nu încercăm un club şi la noi, la Târgu-Mureş. Am intrat în contact cu Bogdan Mugescu de la Bursa de Valori Bucureşti şi dânsul m-a încurajat să încercăm şi la Târgu-Mureş lansarea unui club. Între timp, am păstrat legătura cu cei de la Cluj şi văzând succesul clubului de acolo am hotărât, cu ajutorul lui Bogdan Mugescu, să începem în noiembrie, un club similar în Târgu-Mureş.

Rep.: Cum v-aţi cunoscut şi apoi asociat cu Paul Maior?

R.M.: Prin intermediul lui Bogdan Mugescu, care m-a pus în legătură cu Paul. Aşa am aflat că şi el este pasionat de acelaşi domeniu, investiţiile la Bursă, şi acum colaborăm la lansarea clubului la Târgu-Mureş.

Rep.: Ce obiective are Invest Club Mureş?

R.M.: Dorim să creştem încrederea în Bursa de Valori Bucureşti, să demonstrăm că poate fi o alternativă la economii, la depozitele bancare care în ultima perioadă au randamente din ce în ce mai scăzute. Dorim să creem o comunitate de investitori la Târgu-Mureş, care să se întâlnească periodic, să discute despre oportunităţi de investiţii, evoluţia companiilor şi totodată să învăţăm împreună şi chiar să avem seminarii în care să-i introducem şi pe cei care deocamdată sunt doar pasionaţi şi nu sunt investitori, să prindă curaj, să investească la Bursa de Valori Bucureşti.

Rep.: Sunteţi şi investitor?

R.M.: Da, amândoi suntem investitori, avem acţiuni. Eu sunt doar din iulie 2015, atunci mi-am deschis un cont de tranzacţionare. Sunt mai nou, dar între timp am studiat, încă de la începutul anului, companiile, şi am încercat să învăţ cât mai multe.

caseta 2

„Cu răbdare şi documentare se pot face bani serioşi”

Paul Maior are vârsta de 28 de ani, este antreprenor, şi spune că înţelegerea mecanismelor de la Bursă, alături de multă răbdare şi documentare, pot aduce investitorilor câştiguri importante din tranzacţionarea acţiunilor.

Reporter: Cui se adresează clubul, cine poate să fie membru şi cine nu?

Paul Maior: Clubul se adresează tuturor care vor să investească la Bursă, să înţeleagă mai mult ce înseamnă piaţa de capital. Pot participa atât studenţi, cât şi alte persoane din domeniul bancar-financiar sau care sunt doar pasionaţi de piaţa de capital, vor să înceapă să investească la Bursă şi să îşi găsească o metodă de economisire a banilor. Oarecum, e o metodă de economisire Bursa de Valori, nu doar de investiţie. În principiu, se adresează tuturor.

Rep.: Cine vă sprijină, aveţi vreun partener în demersul dumneavoastră?

P.M.: Avem susţinerea Bursei de Valori Bucureşti, urmează să încheiem un parteneriat şi cu Bursa Sibex de la Sibiu, avem un parteneriat cu Goldring, singura societate de brokeraj din judeţul Mureş, unde domnul Virgil Zahan ne susţine, şi evident avem şi susţinerea clubului de la Cluj şi a conducerii Hotelului „Privo” din Târgu-Mureş.

Rep.: Cum pot fi făcute înscrierile?

P.M.: Înscrierile pot fi făcute participând la eveniment, unde se va face o adeziune, se va completa un formular simplu, după care fiecare se va putea considera membru şi va putea participa la toate seminariile şi cursurile pe care le vom organiza periodic. Deocamdată, evenimentul este promovat pe Facebook şi pe site-ul oficial al Invest Club, unde doritorii pot da like paginii noastre, pentru a fi la curent cu noutăţile.

Rep.: Sunteţi şi investitor?

P.M.: Cam de trei ani am început cu acţiuni pe piaţa externă, la companii de pe Bursa din Frankfurt, New York, Nasdaq, Londra. Acum, de ceva vreme, sunt doar pe Bursa de capital din Bucureşti. Cu multă răbdare şi documentare se pot face bani serioşi…


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Lac nou, de agrement, într-o localitate mureșeană

Distribuie Agenția pentru Protecția Mediului Mureș a emis, recent, Acordul de Mediu pentru proiectul ”Amenajare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.