Târgumureșenii au aprins „Un milion de stele” Social
  • edith.veres
  • 0 comentarii
  • 137 Vizualizări

Târgumureșenii au aprins „Un milion de stele”

1Sute de târgumureșeni au răspuns vineri, 16 octombrie, invitației de a participa la evenimentul caritabil „Un milion de stele pentru nevoiași”, organizat de către Confederația Caritas la Târgu- Mureş, concomitent cu alte peste 50 de acțiuni similare în toată țara. Sute de candele aprinse, semne ale donațiilor generoase, au format în centrul orașului sigla Caritas, crucea din care izvorăsc razele iubirii creștine. Acțiunea de amploare dorește, în mod tradițional, să atragă atenţia asupra importanţei solidarităţii cu persoanele mai puţin favorizate precum şi cu diferitele probleme sociale.

 Candele împotriva întunericului

La această ediție s-a putut observa că, pe parcursul celor şapte ediții, mureșenii și-au format deja un adevărat obicei în a participa la acest frumos program de familie în aer liber. Majoritatea participanților au fost familii, multe cu copii mici, care vor fi educați în spiritul generozității și al implicării în problemele comunității. Această implicare este dealtfel în continuă creștere, lucru vizibil și prin participarea a zeci de voluntari care au avut grijă ca micile candele să lumineze, în ciuda vântului, în permanență. Aceste candele se vor dealtfel un simbol puternic.

Aprinzând o lumină recunoaştem că în jurul nostru există şi întuneric, există bezna suferinţei, a singurătăţii, a deznădejdii, a excluderii sau a lipsei de speranţă. Acesta este cel mai important mesaj al Caritas. Fiecare dintre noi putem fi lumină pentru cei din jur. Putem lupta cu întunericul, fie prin aceste donații simbolice, printr-un umăr la nevoie sau doar printr-o vorbă bună. Anul trecut, acţiunea “Un milion de stele pentru nevoiași” a reuşit să colecteze, la nivelul Confederaţiei Caritas, peste 28.000 de lei. Anul acesta însă suma a crescut către 34.000 de lei, bani din care vor fi alcătuite pachete de alimente destinate categoriilor celor mai vulnerabile, familiile nevoiaşe şi vârstnicii. Pachetele de alimente vor fi distribuite și în acest an în perioada Sărbătorilor de Iarnă. 2Exemple de urmat pentru cei mici

Concetățenii noștri au format în unele momente chiar cozi disciplinate pentru a depune donațiile în cutiile speciale. Cel puțin la fel de interesați au fost de noutatea acestei ediții, respectiv campania de strângere de semnături. Mai exact, reprezentanții Caritas au cerut de această dată suportul participanţilor prin semnarea unei petiţii în care solicită alocarea de fonduri crescute pentru dezvoltarea de servicii sociale, respectiv o creștere de câte 0,3% pe an din PIB până în 2020 din bugetul disponibil. Bugetul alocat serviciilor sociale în România nu a depăşit niciodată 0,6% din PIB, media în UE fiind cuprinsă între 2,2 și 2,5 procente din PIB. Despre demersul petiţiei, directorul Caritas Târgu – Mureș, Ludescher Laszlo, s-a arătat relativ optimist. „Cineva trebuie să facă primul pas. Și suntem încrezători. Guvernul poate ignora cererile organizațiilor, ale fundațiilor, dar sperăm că le va fi mai greu să ignore miile de semnături venite din patea alegătorilor”, a explicat Ludescher. Caritas, dar și multe alte asociații asemănătoare, întreţin instituţii pentru bătrâni, pentru copii din medii defavorizate, și oferă comunităților o vastă paletă de servicii sociale, oferind de fapt șansa la o viață demnă pentru mii și mii de oameni, cu ajutorul miilor de voluntari implicați la nivel național.

Dorință de implicare care va crește cu siguranță, judecând după numărul mare de copii participanți. De ce acest program de familie? „Simțim nevoia să ne ajutăm semenii. Considerăm că este normal. Iar copiii sunt foarte receptivi la fapte bune. Chiar dacă nu înțeleg pe deplin ce se întâmplă aici, pot înțelege că am venit să-i ajutăm pe săraci, pe semenii noștri. Și suntem convinși că ne vor urma exemplul”, a declarat unul dintre participanți, Bartis Zoltan.

Donații pot fi făcute în continuare, direct la sediul Caritas din Casa Deus Providebit din piața Trandafirilor. În ce privește petiţia, aceasta a adunat peste 1.600 de semnături, poate fi semnată însă în continuare online, la adresa http://caritasromania.ro/da_servicii_sociale/ . Informații suplimentare pot fi obţinute la numărul de telefon 0265- 250.191.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE