Brassai Zsombor, replică la declaraţiile lui Marius Paşcan Politic
  • edith.veres
  • 0 comentarii
  • 198 Vizualizări

Brassai Zsombor, replică la declaraţiile lui Marius Paşcan

brassai-zsombor-660x449Preşedintele filialei Mureş a UDMR, Brassai Zsombor, a luat la cunoştinţă de declaraţiile recente ale senatorului Marius Paşcan care, referindu-se la prealegerile din cadrul comunităţii maghiare, a etichetat candidatul acesteia, respectiv pe directorul Muzeului Judeţean Mureş, Soós Zoltán, drept „un tânăr de perspectivă. După părerea mea fără experienţă în administraţia publică şi fără prea multă notorietate. Scormoneşte pământul căutând relicve”. Brassai Zsombor mulţumeşte senatorului pentru consideraţia faţă de candidatul comunităţii maghiare, catalogat drept „de perspectivă”.

„Reacţii menite să distragă atenţia de la problemele reale”

Doreşte în schimb să facă anumite precizări. „După finalizarea prealegerilor de la începutul lunii octombrie era de aşteptat să apară din partea partidelor concurente diferite reacţii menite să distragă atenţia cetăţenilor de la problemele reale a oraşului. Era de aşteptat să reînceapă propaganda ceauşistă cum că un candidat maghiar ar reprezenta vreun factor de risc. Noi credem că locuitorii din Târgu Mureş au depăşit demult aceste temeri etnocentriste propagate de Domnul Marius Paşcan. Mai degrabă se întreabă de ce în ultimii 15 ani oraşul a ajuns să fie depăşit în mai toate domeniile în competiţia regională de Cluj sau Sibiu, pierzând peste 30 mii de locuitori”, a arătat Brassai Zsombor.

În opinia acestuia, tinerii nu au perspective reale, mulţi dintre ei plănuindu-şi viitorul pe alte meleaguri deja de pe băncile şcolii. „Desigur că în aceste circumstanţe e de înţeles că domnul senator încearcă să abată atenţia despre problemele grave de funcţionare a oraşului. Cea mai la îndemână unealtă rămâne să încerce denigrarea unui candidat care a dovedit ca şi manager”, a subliniat preşedintele filialei Mureş a UDMR.

 Brassai despre bilanţul managerial al candidatului Soos

Acesta a ţinut să sublinieze şi calităţile manageriale ale candidatului Soós, de care acesta a dat dovadă la conducerea Muzeului Judeţean Mureş. „O instituţie despre care în urmă cu câţiva ani abia auzise oraşul. Ce ar putea face la cârma unui oraş care oferă posibilităţi mult mai mari decât o instituţie culturală? După nici opt ani de manageriat muzeul a dublat numărul de angajaţi iar veniturile au crescut de la 100.000 mii lei la un milion în 2015 şi vorbim doar despre o instituţie culturală. Numărul vizitatorilor muzeului s-a dublat, iar evenimentele muzeale au devenit cunoscute în oraş, apropiindu-se de popularitatea altor evenimente orăşeneşti, însă dintr-un buget mult mai redus. Noaptea Muzeelor a avut în acest an peste 10.000 mii de vizitatori iar festivalul roman de la Călugăreni este pe cea mai bună cale pentru a deveni unul dintre evenimentele culturale de prin rang ale judeţului”, a adăugat Brassai.

 Etnia, piedică într-un oraş multicultural?

Brassai consideră că, deşi candidatul comunităţii maghiare nu are nevoie de apărare, probabil că senatorul Marius Paşcan nu cunoaşte amănuntele activităţii acestuia. „A avut aceste reuşite cu un program destinat deopotrivă pentru români şi maghiari. A arătat modelul multiculturalităţii nu doar la nivel declarativ, aşa cum există azi la primăria Târgu Mureş. E de înţeles că Domnul Paşcan numeşte un scormonitor în trecut pe candidat deoarece nu a participat la aceste evenimente, nu cunoaşte activitatea Domnului Soós şi presupunem că nu a văzut nici expoziţia de importanţă naţională „Aurul şi Argintul Antic a României” din primăvara acestui an din Palatul Culturii”, a continuat Brassai Zsombor. În opinia acestuia este important să ajungă la cârma oraşului oameni care au dovedit şi care au concepţii realiste pentru oraş. „Nu credem că în secolul XXI, când românii au dat dovadă de înţelepciune şi maturitate alegând pe Klaus Johannis preşedinte, etnia să reprezinte în continuare o piedică pentru a deveni primarul unui oraş multicultural din România. Suntem convinşi că cel mai important lucru pentru noul primar din 2016 al oraşului nu va fi etnia ci abilitatea, capacitatea de a da o direcţie nouă oraşului şi de a crea un oraş european atractiv şi creativ”, a încheiat Brassai Zsombor.

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE