Festival al Vinului și Recoltei, la Luduș Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 784 Vizualizări

Festival al Vinului și Recoltei, la Luduș

fructe-de-toamna

Să cânte muzica! Doamne, ce simfonie a toamnei vor trăi ludușenii în acest sfârșit de săptămână,  gusturi,  culori de poveste, muzică bună, soiuri de vin de cea mai bună calitate, toate adunate la sărbătoarea anuală Festivalul Vinului și Recoltei ediția 2015!

Organizat de Primăria și Consiliul Local Luduș în perioada 23-25 octombrie, la eveniment sunt sunt așteptați toți ludușenii și locuitorii din comunele limitrofe. Executivul şi Legislativul local au luat hotărârea de a încredinţa organizarea celor trei zile, numite “Festivalul vinului şi recoltei”, aceleiaşi firme din Cluj Napoca, Music TDR Show, deoarece firma are o mare experienţă profesională, iar Festivalul este organizat fără niciun ban de la bugetul local. ”Este cel de-al treilea an când s-a reușit organizarea unui eveniment așa de mare la Luduș, fără a fi alocați bani de la bugetul local. Prin protocolul încheiat, Primăria oferă gratuit spaţiul public, iar firma se ocupă de tot ce ţine de o asemenea manifestare, de partea artistică și de comercianți. Spre deosebire de ceilalți ani, în această toamnă, pentru organizarea evenimentului s-a primit un sprijin financiar din partea principalilor sponsori Leoni Wiring System, firma de cablaje din Bistrița care de curând a deschis un punct de lucru la Luduș, și din partea firmei Tereos – Fabrica de Zahăr din Luduș”, a menționat Cristian Moldovan, primarul oraşului Luduș.

Folclor și cioplit în dovleac

Zona amenajată și modernizată de curând din fața sălii de sport va fi animată de standuri cu produse tradiționale românești a producătorilor agricoli şi meşteri populari. Astfel, tinerii şi copiii vor intra în contact cu informaţia despre tradiţiile vechi populare, pe care le pot asimila drept moştenire culturală reală și, totodată, participanții vor avea ocazia de a-şi umple cămările cu provizii pentru iarnă, petrecând agreabil câteva ore în aer liber. Programul va debuta vineri de la ora 17.00, zilele de vineri şi duminică vor fi dedicate folclorului și vor participa  ansamblurile Tezaur, Şireagul, Izvoraşul Turenilor, Sărmaşul, Tradiţii Uiorene, Hajdina, Transilvania şi Ardealul. În recitaluri vor fi Ioana Kovaci, Iulia Lung, Monica Pârlea, Valentina Teanc, Denisa Baghiu, Roxana şi Septimiu Pop, Delia Molnar şi Ovidiu Nechita. În recitaluri extraordinare vor evolua Ana Georgeta Balla şi Aurel Şuteu. Ziua de sâmbătă va fi dedicată muzicii uşoare.

Participă Next Band, Florin Săsărman, Mike Zetter şi Atmosfera.

În recital extraordinar, Direcţia 5! O mare atracție vor fi cele trei concursuri  la care sunt provocați pasionații de gătit românește, respectiv concurs de Gătit la ceaun, Zacusca anului 2015, Morcovul anului 2015, Dovleacul anului 2015, sculptură în dovleac.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE