Home / Sanatate / Sfaturi despre sănătatea inimii pentru echipa Camerei de Comerț

Sfaturi despre sănătatea inimii pentru echipa Camerei de Comerț

Distribuie

5Angajații Camerei de Comerț și Industrie Mureș și-au început ziua, miercuri, 21 octombrie, cu un seminar despre prevenirea bolilor cardiovasculare, organizat de Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie în colaborare cu Institutul de Sănătate Publică.

Seminarul „Ai grijă de inima ta, ajut-o dacă vrei să te mai ajute!” face parte din campania „Împreună petru o sănătate mai bună” și se organizează la sediul diferitelor instituții de stat și private, în colaborare cu conducerea acestora. Inima noastră, deşi nu depăşeşte mărimea unui pumn, este organul care ne susţine viaţa şi de a cărui sănătate depinde îndeosebi bunăstarea noastră. Scopul acestui seminar este acela de a conștientiza cu privire la factorii de risc în bolile cardiovasculare și la incidența acestor boli, dat fiind faptul că România se situează pe locul întâi în Europa la mortalitate din cauza bolilor cardiovasculare. Au fost prezentate modalitățile de prevenire ce țin de stilul nostru de viață și îndeosebi rolul pe care îl are alimentația în această privință. La finalul prezentării, celor prezenți li s-a oferit posibilitatea de a-și verifica gratuit tensiunea arterială și procentul de grăsime din organism iar opțional, pentru cei care au dorit să se informeze mai mult, le-au prezentate materiale informative de specialitate la tematica prezentată.
2„Suntem într-o campanie pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, pe care Asociația pentru Sănătate, Educație și Familie în colaborare cu Institutul de Sănătate Publică o derulează în Târgu-Mureș. Campania a început săptămâna trecută și joi se finalizează și cu acest seminar ne adresăm angajaților instituțiilor. Am fost la foarte multe instituții de stat și private. Seminarul se numește „Ai grijă de inima ta, ajut-o dacă vrei să te mai ajute!” și constă într-o prezentare video cu proiecție legată de bolile cardiovasculare, cum le putem preveni, ce putem face și e urmată de câteva teste medicale gratuite pe care le oferim, tensiunea, procentul de grăsime din organism, gradul de oxigenare al sângelui și opțional avem și materiale informative pentru cei care vor să cunoască mai multe despre acest subiect”, a precizat Corina Pelin, din partea Asociației pentru Sănătate, Educație și Familie.

4Factorii de risc ai bolilor de inimă
Potrivit specialiștilor, cei mai importanţi factori de risc ai bolilor de inimă şi ai accidentelor vasculare cerebrale sunt: dieta nesănătoasă, lipsa de activitate fizică şi consumul de tutun. Comportamentele factorilor de risc sunt responsabile pentru 80% dintre bolile cardiace coronariene şi cerebrovasculare. Efectele nocive ale unei alimentaţii nesănătoase şi a sedentarismului pot apărea la persoane care prezintă şi factori de risc intermediar, cum ar fi hipertensiunea arterială, nivelul ridicat al glucozei şi al lipidelor din sânge şi excesul de greutate sau obezitatea. Alţi factori determinanţi pot fi reprezentaţi de schimbările sociale, economice şi culturale, cum sunt globalizarea, urbanizarea şi îmbătrânirea populaţiei, dar şi sărăcia şi stresul. Printr-o dietă sănătoasă, prin evitarea fumatului şi printr-o activitate fizică regulată, bolile de inimă pot fi evitate. Sunt recomandate fructele şi legumele şi evitarea alimentelor bogate în grăsimi, zahăr şi sare, precum şi menţinerea unei greutăţi corporale normale. La nivelul populaţiei, pot fi implementate politici de control al tutunului, impozitarea alimentelor care conţin grăsimi, zahăr sau sare, activităţi desfăşurate în aer liber şi mese sănătoase oferite şcolarilor.

3


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.