Singura girafă din România e la Târgu Mureș Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 475 Vizualizări

Singura girafă din România e la Târgu Mureș

DSC_1417

Singura girafă din România se află la Grădina Zoologică din Târgu Mureș, potrivit celor declarate de primarul Dorin Florea, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată marți, 21 octombrie. Girafa a fost repartizată de coordonatorul Asociația Grădinilor Zoologice din Europa și a aparținut Grădinii Zoologice din Roma. Este o femelă de 10 ani și o cheamă Camerun, are 5 metri înălțime, pui încă nu a avut, și se hrănește cu lucernă, scoarță de copaci, morcovi, țelină, ajungând să mănânce aproape 65 kg de vegetație pe zi. Girafa, la fel ca și vaca, are 4 stomace, iar digestia acesteia se efectuează într-un timp foarte lung. ” Girafa a ajuns la noi acum 5 cinci zile, deocamdată este în stare de stress, dat fiind faptul că a schimbat brusc mediul și modul de viață și nici drumul nu a  fost unul ușor. Responsabilitatea fiecărui animal este mare, trebuie să le creăm un habitat şi un mediu propice pentru dezvoltarea, bunăstarea și protecția lor” a declarat Horațiu Gorea, directorul Zoo Târgu Mureș. Camerun s-a născut și a crescut în captivitate, iar la Târgu Mureș nu se va plictisi foarte mult singură. Potrivit celor adăugate de directorul Gorea, în viitorul apropiat va mai avea două colege, una adusă tot de la Roma, iar alta de la Budapesta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Partea nasoala e ca desi girafele sunt mult mai inteligente decat distinsul Gigi becali, lucrarile lor stiintifice nu le asigura biletul de iesire din inchisoare.

  • Sper ca o sa aiba un spatiu mare decat elefantul.
    Pentru o gradina cu o suprafata asa de mare, spatiu pe care il au unele animare la dispozitie e foarte mic. Ti se face mila sa mai mergi la Gradina sa vezi animalele ca la inchisoare.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE