Home / Invatamant / Începe cel mai îndrăgit program de schimb studențesc

Începe cel mai îndrăgit program de schimb studențesc

interfarmaCel mai îndrăgit program de schimb studențesc, Interfarma, are loc, în perioada 25 octombrie – 1 noiembrie, iar studenții sunt invitați să participe și astfel să descopere modul în care învață farmacie colegii lor din alte orașe. Evenimentul se desfășoară sub egida Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor Farmacişti din România în colaborare cu asociaţiile locale.
„Fiecare început de semestru al fiecărui an universitar ne întâmpină cu o ediţie nouă a programului Interfarma. Cel mai popular program de schimb studenţesc desfăşurat sub egida Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor Farmacişti din România în colaborare cu asociaţiile locale invită studenţii farmacişti să participe, timp de o săptămână, la cursurile şi lucrările practice ale Facultăţii de Farmacie din alt centru universitar, având astfel ocazia să descopere modul în care învaţă colegii lor”, a declarat Carmen Rusz, președintele Asociației Studenților Farmaciști (ASF) din Târgu-Mureș.

„Relaţiile construite sunt benefice”
Potrivit acesteia, schimbul se face cu acordul ambelor facultăţi şi pe baza unei fişe de prezenţă cu care studentul va face dovada participării la programul curricular al facultăţii gazdă. „Asociaţiile locale sunt responsabile de găzduirea şi acomodarea colegilor musafiri. Pe lângă participarea la programul curricular, se impune şi un program social menit să dezvăluie frumuseţea şi specificul fiecărui oraş. Cu acest prilej, între participanţii Interfarma s-au legat prietenii extraordinare şi de durată, fiecare dintre ei reuşind să păstreze ca suvenir o părticică din centrul pe care l-a vizitat, fie că a fost vorba despre un orar printat, o poză din laborator, un ecuson, un număr de telefon sau chiar diploma de participare. Am observat că, în general, relaţiile construite pe seama acestui schimb studenţesc sunt benefice ambelor părţi, întrucât colaborarea şi schimbul de informaţii se păstrează, iar participanţii sunt încântaţi să se reîntâlnească cu fiecare ocazie”, a explicat Carmen Rusz.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

COVID-19 în Mureș: cazuri noi, decese, internați și vindecați

Cancelaria Instituției Prefectului – Județul Mureș a anunțat vineri, 22 octombrie, următoarele cifre înregistrate în …