Home / Social / FOTO: Viitori medici militari, jurământ de Ziua Armatei

FOTO: Viitori medici militari, jurământ de Ziua Armatei

Distribuie

1AZece „boboci” din anul I de la Catedra de pregătire medico-militară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu-Mureş au depus jurământul duminică, 25 octombrie, în cadrul unei ceremonii militare organizată cu ocazia Zilei Armate Române în Piaţa Victoriei din municipiu, de Garnizoana Târgu-Mureş.

Parteneriat bine definit cu Ministerul Apărării Naţionale

„Bobocii” au fost felicitaţi de rectorul UMF Târgu-Mureş, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, care a subliniat importanţa parteneriatului derulat cu Ministerul Apărării Naţionale. „Noi, UMF Târgu-Mureş, suntem unul dintre cele două centre universitare din ţară, alături de Bucureşti, care şcolarizează medici militari. Intenţia noastră, a universităţii, într-un parteneriat care a fost bine definit cu Ministerul Apărării Naţionale, este ca să creştem începând cu anul viitor numărul de studenţi militari la UMF Târgu-Mureş şi acest lucru va însemna nu doar un învăţământ de bună calitate arătat Armatei Române şi rigorilor medicale, dar în egală măsură o dezvoltare a infrastucturii care este necesară pentru aceşti studenţi. Cred că o întărire a acestui compartiment este importantă pentru UMF Târgu-Mureş nu doar pentru culoarea pe care o oferă, ci mai ales pentru rigoarea pe care o dă Armata Română. Până la urmă, studenţii militari îşi încep cariera cu un jurământ pentru patrie şi termină şcoala cu un jurământ în favoarea pacientului bolnav, împlinind în mod fericit o vocaţie de viaţă”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

1B

„Cinstire Eroilor Mureşeni”

Mesajul şefului Statului Major General, general locotenent Nicolae Ionel Ciucă, a fost lecturat de colonelul Valentin Iacob, şeful Statului Major al Brigăzii 6 Operaţiuni Speciale „Mihai Viteazu” Târgu-Mureş. „Statutul vostru de ostaşi în slujba ţării vă obligă să cunoaşteţi temeinic şi să aplicaţi întocmai prevederile actelor normative specifice, să fiţi modele de corectitudine, atitudine şi comportament demn şi civilizat. Depunerea jurământului militar este prima dovadă că v-aţi definitivat opţiunile de viitor şi că formarea militară iniţială a dat roade”, a afirmat colonelul Valentin Iacob.

Preşedintele filialei Mureş a Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Avram Iancu”, general (r) Gheorghe Popa, a mulţumit tuturor celor care şi-au adus sprijinul la amplele acţiuni de comemorare a eroilor patriei organizate în cadrul programului „Cinstire Eroilor Mureşeni”. „Aduc sincere mulţumiri tuturor celor care s-au implicat în desfăşurarea acestor acţiuni premergătoare zilei de 25 octombrie, ziua Armatei României”, a menţionat general (r) Ghoerghe Popa.

1C

Ziua omagierii curajului

Din partea autorităţilor judeţene şi locale au luat cuvântul Lucian Goga – prefectul judeţului Mureş, Ciprian Dobre – preşedintele Consiliului Judeţean Mureş şi Dorin Florea – primarul municipiului Târgu-Mureş. „Veşnică recunoştinţă Armatei Române, celor peste 500.000 de soldaţi români care au adus victoria asupra trupelor germane şi ungare, precum şi celor 15.000 de eroi căzuţi pe câmpul de onoare pentru eliberarea teritoriului judeţului Mureş în toamna anului 1944”, a subliniat prefectul Lucian Goga. „Înainte de orice, Ziua Armatei nu este o zi a unei instituţii, este ziua ostaşului român. O zi a ostaşului român care îşi doreşte, îşi propune să omagieze curajul”, a precizat Ciprian Dobre. „Dumnezeu să-i ocrotească şi să-i aibă în pace pe toţi cei care s-au jertfit, încercând de fiecare dată să dea demnitate acestei ţări, acestui popor”, a transmis Dorin Florea.

Sărbătoarea a continuat cu depuneri de coroane la monumentul Soldatului Necunoscut şi s-a încheiat cu o frumoasă paradă militară.

[zizigallery id=1808]

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.