Judecătorul Sonia Deaconescu, recomandări utile pentru elevi Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 918 Vizualizări

Judecătorul Sonia Deaconescu, recomandări utile pentru elevi

111Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mureş, judecătorul Sonia Deaconescu, a transmis vineri, 23 octombrie, unui grup de elevi de la Colegiul Naţional „Unirea” şi Colegiul Economic „Transilvania” din Târgu-Mureş, mai multe recomandări cu privire la evitarea comiterii unor infracţiuni.

„La fel de important pentru prevenire este cunoaşterea legii”

Întâlnirea cu elevii a avut loc cu ocazia Zilei Porţilor Deschise, organizată de Tribunalul Mureş pentru a marca Ziua Europeană a Justiţiei Civile. În discursul său, judecătorul Sonia Deaconescu a prezentat câteva informaţii generale despre funcţionarea şi organizarea sistemului de justiţie, despre rolul procurorilor şi al judecătorilor, precum şi despre drepturile şi obligaţiile cetăţenilor şi a subliniat rolul prevenţiei în scăderea numărului de fapte penale comise de minori. „La fel de important pentru prevenire este cunoaşterea legii. Foarte multe infracţiuni, mai ales cele comise de tineri, au loc câteodată pentru că absolut nu au habar de ce spune legea şi conduite pe care le cred nepericuloase sau în regulă, din punct de vedere legal pot să constituie infracţiuni. Aşa că este foarte important pentru voi să aveţi cunoştinţe minime despre drepturile voastre, dar şi despre obligaţiile pe care le aveţi şi să nu intraţi cu uşurinţă în activităţi care vi se par normale pentru că le fac mai mulţi, pentru că vedeţi că se întâmplă în jurul vostru şi vi se pare că atunci sunt în regulă”, a afirmat judecătorul Sonia Deaconescu.

„Atenţie la alegerea anturajului”

Totodată, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mureş a subliniat că autorităţile se confruntă cu un fenomen al consumului şi traficului de droguri în rândul elevilor şi a oferit câteva sfaturi pentru evitarea comiterii unor infracţiuni din această sferă. „Este foarte important să conştientizaţi conduitele pe care le aveţi, anturajul pe care vi-l alegeţi, preocupările pe care le aveţi, pentru că lucruri mărunte în necunoştinţă de cauză şi minimalizate pot să constituie de fapt conduite infracţionale”, a menţionat judecătorul Sonia Deaconescu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE