Subofiţerul şi soldatul anului 2015, ambii mureşeni Administratie
  • edith.veres
  • 0 comentarii
  • 375 Vizualizări

Subofiţerul şi soldatul anului 2015, ambii mureşeni

DSC_0080Un simpozion cu tema “Armata României – 71 de ani de la eliberarea teritoriului național” a fost organizat de către Garnizoana Târgu-Mureș vineri, 22 octombrie, în incinta Cercului Militar din municipiu. Simpozionul a venit în întâmpinarea zilei de 25 octombrie, „Ziua Armatei României”. Un eveniment de tradiție și unul deosebit în același timp, militarii mureșeni finalizând în aceste zile proiectul “Cinstire Eroilor Mureșeni”, desfășurat cu concursul atât al autorităților publice locale și județene, cât și al tuturor instituțiilor din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională, după cum ne-a informat comandantul Comenduirii Garnizoanei Târgu – Mureș, maiorul Sergiu Petru Colceriu.

 Premii şi distincţii

Început cu o scurtă ceremonie religioasă, evenimentul a reunit pe cei mai buni dintre militarii mureșeni. Simpozionul a debutat cu alocuţiuni referitoare la însemnătatea zilei de 25 octombrie, o scurtă prezentare a ceea ce înseamnă rolul și importanța armei tancuri în desfășurarea celui de-al II-lea război mondial, având în vedere că Garnizoana Târgu – Mureș a fost una în care arma Tancuri a fost predominantă numeric. “Ziua Armatei României constituie, pentru militarii aflați la datorie în țară sau departe de hotarele ei, prilej de a cinsti și evoca faptele de arme ale înaintașilor care, prin jertfa lor pe câmpul de luptă, au înnobilat sensul cuvintelor Onoare și Patrie”, a transmis printr-un mesaj Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa. Ocazie de a mulțumi pentru curajul și devotamentul de care au dat dovadă, în cadrul Simpozionului au fost premiați atât cei mai buni dintre militarii mureșeni, cât și conducătorilor de instituții cu care aceștia au colaborat în cele mai bune condiții. Un astfel de premiu special a fost oferit prefectului Lucian Goga.

DSC_0072O distincție importantă a fost acordată la propunerea Ministrului Apărării Naționale. Este vorba despre “Virtutea Militară în grad de cavaler cu însemn pentru militari, de război”,acordată maiorului Batalionului 610 Operații Speciale, Florin Dumitru Dălălău, în semn de apreciere pentru curajul și dăruirea de care acesta a dat dovadă în cadrul activităților desfășurate. Premii și distincții au fost acordate și pentru câștigătorii concursurilor “Subofițerul anului” și “Soldatul anului”. Aceste concursuri sunt organizate anual, în acest an ambele fiind câștigate de către cei din Garnizoana Târgu -Mureș, batalionul 610 Operații Speciale. Premiul “Subofițerul anului” a fost câștigat de către plutonier Ionuț Ceușan, iar cel pentru “Soldatul anului” de către caporalul Ovidiu Ceușan. “Ne bucurăm și de prezența generalului de brigadă în retragere, Marin Ștefănescu, care a împlinit în primăvară 95 de ani. Generalul Ștefănescu a îndeplinit funcții înalte Ministerului Apărării Naționale și în prezent este președintele de onoare al filialei județene Mureș a Asociației Naționale a Veteranilor de Război”, a explicat maiorul Sergiu Colceriu.

DSC_0073 Mulţumiri din partea tinerei generaţii

Acestor personalități au ținut să își prezinte aprecierea și un grup numeros de elevi ai Liceului Tehnologic “Gheorghe Șincai”. “Am ținut să participăm la sărbătorirea armatei române, să mulțumim celor care au luptat pentru noi și au fost alături de țară și popor pe tot parcursul istoriei. Părerea noastră, a elevilor, despre armată este una pozitivă, fără nici un fel de rezerve. Știm că ne putem baza pe ei în caz de pericol”, a declarat elevul Sergiu Stoica, clasa a XII-a.

Manifestările ocazionate de Ziua Armatei Românie au fost întregite cu o întreagă serie de activități. “Crosul pe care îl organizăm în mod tradițional are în acest an o componentă umanitară. Ne dorim ca prin contribuțiile benevole care vor fi aduse de către participanții la manifestare să sprijinim un coleg de-al nostru care are o problemă medicală mai deosebită”, a subliniat maiorul Colceriu.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE