Festivalul ”Mureș, dorurile tale” și-a desemnat câștigătorii Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 190 Vizualizări

Festivalul ”Mureș, dorurile tale” și-a desemnat câștigătorii

12184985_978513002206764_942908749733207355_o

După două zile de emoţii, cântece şi voie-bună, Festivalul de interpretare a cântecului popular ” Mureș dorurile tale”, aflat anul acesta la cea de a III-a ediţie, s-a încheiat cu o superbă seară de gală. Casa  Municipală de Cultură “Eugen Nicoară” Reghin s-a transformat într-o sărbătoare a muzicii şi portului popular, care a răsunat de melodiile participanților acestui concurs, 6 din aceștia fiind premiați pe diferite categorii.

Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş în colaborare cu Primăria Municipiului Reghin şi Casa  Municipală de Cultură “Eugen Nicoară” Reghin a organizat cea de-a treia ediție a Festivalului de interpretare a cântecului popular ” Mureș dorurile tale”. Evenimentul s-a desfășurat în perioada  22-23 octombrie, la Casa Municipală de Cultură “Eugen Nicoară” din Municipiul Reghin. Festivalul îşi propune să contribuie la descoperirea şi promovarea tinerilor interpreţi amatori, solişti vocali de muzică populară, la stimularea interesului publicului pentru receptarea creaţiilor folclorice autentice, având ca scop punerea în valoare a cântecului popular autentic şi a frumuseţii costumului popular din diferite zone etnografice ale judeţului Mureş. În urma preselecției, din 20 de concurenți, 15 au fost admiși să intre în competiție.

Acompaniamentul muzical a fost asigurat de orchestra populară a Casei Municipale de Cultură „Eugen Nicoară” Reghin, dirijată de prof. Ioan Conțiu. Juriul  a fost format din personalităţi marcante ale genului, specialişti în domeniul etnomuzicologiei, etnografiei şi folclorului muzical şi literar românesc, interpreţi ai cântecului popular, prezentatori tv și reprezentanţi ai organizatorilor. Din juriu au făcut parte președintele comisiei de jurizare, Ciprian Istrate – interpret consacrat de muzică populară, Maria Borzan – cercetător științific Muzeul Etnografic Reghin, Mihai Teodor Nașca – prezentator T.T.M, Ramona Preja – Conf. Univ. dr. Universitatea de Arte Târgu Mureș și Iuliu Praja – director-manager C.J.C.T.E.A. Mureș. Trofeul festivalului a fost câștigat de Adriana Sita. Locul I  a revenit interpretei Mihaela Cotoi, locul II- Roxana Raita, iar locul III – Paul Miclea. De mențiune s-a bucurat Feliciana Roiban iar Cel mai autentic costum popular  a fost purtat de Elena Violeta Man. Felicitări și mult succes ma departe!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE