Prevenție stomatologică și lecții de bune maniere, la Unifest 2015 Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 130 Vizualizări

Prevenție stomatologică și lecții de bune maniere, la Unifest 2015

osmd unifestCel mai mare festival studenţesc din România, Unifest, ajunge, la Târgu-Mureş, în perioada 9 – 14 noiembrie, ceea ce înseamnă că orașul va fi iar sub semnul voluntariatului și al distracției. Anul acesta, în premieră, sunt invitați lectori care să vorbească despre codul bunelor maniere, dar și cum trebuie să te comporți în societate. Nu vor lipsi, bineînțeles, campaniile de prevenție dentară în școli.

Președintele Organizației Studențești de Medicină Dentară (OSMD) Dragoș Vulcu, a declarat, la UMFTV, că la festival sunt așteptați studenții de la toate facultățile din Târgu-Mureș. „Ca și în edițiile anterioare, festivalul vine cu o multe proiecte și activități în folosul studenților și vreau să specific că Unifestul nu este doar pentru studenții Facultății de Medicină Dentară sau pentru studenții UMF, ci se adresează tuturor studenților din orașul nostru. Continuăm tradiția fiecărei ediții și vom merge cu campaniile de prevenție dentară în școlile din Târgu-Mureș, o să avem activități sportive, științifice, seri de teatru, seri de film, toate acestea fiind evenimente care se desfășoară cu gratuitate pentru studenții din Târgu-Mureș. Pe lângă activitățile științifice și cultural – artistice, o să avem și concursul de Miss Unifest, pe care îl așteaptă toată lumea. Acesta are loc în data de 13 noiembrie, iar apoi, duminică, în 14 noiembrie, vrem să organizăm un eveniment nou la Târgu-Mureș. Dorim să aducem speakeri și lectori care să ne vorbească despre codul bunelor maniere, despre cum să te comporți în societate, cum să vorbești în fața unui public”, a precizat președintele OSMD Mureș.

Unifest, simultan în 17 centre universitare
Vicepreședintele OSMD, Victor Cepuc, a transmis, în cadrul aceleiași emisiuni, că evenimentul se organizează simultan în 17 centre universitare din țară. „În prezent, atenția noastră este focusată spre Unifest, cel mai mare festival studențesc din România, care se organizează în 17 centre universitare. În Târgu-Mureș, este organizat de Organizația Studențească de Medicină Dentară. Festivalul chiar necesită o armată imensă de voluntari, de oameni care să se implice. În acest an, se desfășoară în perioada 9 – 14 noiembrie și va veni cu evenimente noi, cu surprize, cu distracție, cu multă voie bună, cu știință și cu mult sport”, a explicat Victor Cepuc.

Studenții, îndemnați să se înscrie în organizație
Președintele OSMD le-a transmis viitorilor medici dentiști să pună accent și pe partea de voluntariat, deoarece un bun medic stomatolog trebuie să aibă și alte abilități. „Suntem o organizație tânără. Ne-am înființat în anul 2012 și avem trei ani de activitate. Pe vremea aceea, eu eram boboc de UMF și știu că studenții de la Medicină Dentară nu se simțeau oarecum reprezentați 100% în organele de conducere ale Universității. Au simțit nevoia să aibă și ei propria structură administrativă, care să-i reprezinte. Astfel, în 6 martie 2012, de Ziua Internațională a Medicului Dentist, s-a înființat frumoasa noastră organizație. Am crescut, în acești trei ani, cât alte organizații în 10 ani. Îmi amintesc că a fost o oarecare concurență între studenții la Medicină Generală și cei de la Medicină Dentară. Până la urmă, am reușit să ne împărțim proiectele și iată că și acum ne înțelegem foarte bine cu toți colegii din Universitate. Le transmit studenților să se implice în activitatea de voluntariat, pentru că în momentul de față voluntariatul te dezvoltă ca persoană. În momentul de față, un bun medic stomatolog nu mai este neapărat un bun profesionist. Trebuie să aibă și abilități de marketing și management și așa mai departe”, a arătat Dragoș Vulcu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE