Home / Cultură / FOTO: Despre business-ul muzical cu AG Weinberger la Dogma

FOTO: Despre business-ul muzical cu AG Weinberger la Dogma

Distribuie

DSC_2241Concurenții înscriși în cadrul primei ediții a festivalului-concurs ”Acustic Live Festival” desfășurat la Reghin în perioada 24-25 octombrie la Reghin au avut parte vineri seara, în Clubul Dogma de o introducere în lungul drum spre o carieră muzicală ținută de președintele juriului festivalului, bluesmannul AG Weinberger.

Determinarea în a obține acel vis”

Ajutoare de nădejde în acestă călătorie i-au fost marii muzicienii ai lumii, de la cei patru Beatles, Rolling Stones, până la Frank Sinatra, Louis Armstrong sau Sammy Davis Jr. , pozele acestora decorând pereții clubului. ”Dacă priviți în jur, pe pereții din acest club vedeți niște fețe pe care cred că le recunoașteți. Știm cu toții cine sunt ei. Ce credeți că au aceste personaje în comun ? (carismă, pasiune, nebunie, muzicalitate, geniu, originalitate, multă bere, chef de viață, au fost câteva din răspunsurile celor prezenți). Din punctul meu de vedere aceste personaje au un singur lucru în comun, și anume determinarea în a realiza acel vis, să ducă acel drapel pe care au jurat când au pus mâna pe un instrument, la cele mai înalte culmi. Aceste personaje au un alt punct comun, etica acelui jurământ de pe acel drapel, să nu se lase păcăliți. Asta au și făcut, nu s-au lăsat păcăliți de focul de tabără de la Vama Veche, unde vine cineva și te bate pe umăr și își spune ce bine cânți și îți dă o bere, iar tu de dizolvi, ca un punct de mercur aruncat pe trotuar în sute de picături, și nu te mai aduni. Aceste personaje nu s-au dizolvat în iluziile lor, de aceea sunt acum privite și admirate de întreaga lume”, a spus AG Weinberger.

Intri în joc și accepți codul”

Lecția a continuat, cu referiri la bariera care separă amatorismul de profesionalism. ”Acest business în care suntem este unul ticălos. Eu sunt din acest business, m-am ticăloșit și eu. Să știți că business-ul nu vă vrea, eu nu vă vreau, așa cum nici pe mine nu m-au vrut când am fost de vârsta voastră. Dacă tu îți faci loc cu coatele, îți dovedești abilitatea și tenacitatea că ești demn să faci parte din business, te primim. La Vama Veche, în jurul focului de tabără, totul este o iluzie. Acolo bani nu o să câștigi, din muzică nu vei putea trăi. S-ar putea să vrei să fi doar un chitarist de plăcere. Foarte frumos, dar dacă ai aspirații de profesionst, să-ți construiești o carieră din asta, trebuie să accepți codul și regula jocului. Poți să fi artist în pădure, să cânți la păsărele, ele sunt foarte bucuroase să te audă, dar dacă vrei să faci o carieră și vi la oraș, intri în joc și accepți codul. E un cod care nu se publică prin cărți sau prin ziare, e un cod pe care tu trebuie să-l descoperi”, a menționat AG.

Trebuie să aveți o etică profesională”

Nu au lipsit sfaturile adresate concurenților care aspiră la o carieră muzicală, multe dintre acestea încălcate de prea multe ori în peisajul muzical actual. ”Fii punctual când trebuie să mergi să cânți undeva. Fii amabil. Nu-ți trăda colegul de trupă, nici pentru bani, nici pentru gagigi, nici pentru o bere. E o treabă de ordin etic, trebuie să aveți o etică profesională, o ținută de respect care impune respectul societății aupra muncii voastre, altfel rămâneți în ignoranța voastră crasă. Prin acest festival, dorim să avem o platformă comună, să gândiți mai matur, să nu umblați în indolență prin oraș, să nu credeți că pică din cer ceva, și că puteți să vă faceți o carieră. Eu sunt exemplul viu, un puști sărac din Oradea am ajuns cine am ajuns. Au fost conjuncturi, noroc, dar aveam determinarea comună cu personaleje de pe pereții clubului care ma făcut să ajung unde sunt acum”, a subliniat AG Weinberger.

[zizigallery id=1811]

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin își așteaptă vizitatorii cu nerăbdare

Distribuie Muzeul Etnografic „Anton Badea” din municipiul Reghin își deschide porțile pentru vizitatorii săi, într-un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.