FOTO: Meseriile de procuror şi judecător, apreciate de elevi Invatamant
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 1274 Vizualizări

FOTO: Meseriile de procuror şi judecător, apreciate de elevi

1 AMai multe clase de elevi de la Colegiul Naţional „Unirea”, Colegiul Economic „Transilvania” şi Liceul Vocaţional „Mihai Eminescu” din Târgu-Mureş au participat vineri, la Ziua Porţilor Deschise la Tribunalul Mureş, eveniment organizat pentru a marca Ziua Internaţională a Justiţiei, sărbătorită anual la data de 25 octombrie. Cu prilejul vizitei, elevii au fost introduşi în fascinanta lume a justiţiei atât de judecătorii Tribunalului Mureş, cât şi de invitaţii acestora, procurori de la diverse instituţii, discuţiile fiind pe cât de constructive, pe atât de interesante.

1 CASETA 1 miruna horga

„Vizita mi s-a părut interesantă, interactivă şi mi-a plăcut pentru că au comunicat cu noi şi ne-a explicat amănunţit tot ce trebuie să ştim la vârsta noastră. Meseriile de procuror şi judecător mi se par interesante, captivante, în care te întâlneşti cu mulţi oameni şi cu multe cazuri, mi-ar plăcea să urmez o asemenea meserie.”

Miruna Horga, elevă, clasa a VIII-a

1 CASETA 2 ana camarasan

„Meseriile de judecător şi procuror mi se par profesii foarte interesante, dar în acelaşi timp şi foarte grele deoarece viaţa unor oameni depinde de decizia judecătorilor şi procurorilor. Merg acasă plăcut impresionată de această activitate, care a fost foarte educativă.”

Ana Cămărăşan, elevă, clasa a VIII-a

1 CASETA 3 maria bunus

„Pentru mine, vizita a fost o experienţă foarte interesantă, mi-a plăcut foarte tare. Mi-ar plăcea să am această meserie, de procuror, mi se pare o meserie foarte interesantă. Este foarte multă acţiune, nu este o meserie monotonă, ai foarte multe multe de făcut zilnic şi chiar mi-ar plăcea să devin procuror.”

Maria Bunuş, elevă, clasa a VIII-a

1 CASETA 4 teodor covaciu

„Mi s-a părut o experienţă interesantă, am aflat lucruri noi şi m-am lămurit în legătură cu posibila mea carieră viitoare. Aş dori să devin fie procuror, fie avocat, pentru că mi se pare un domeniu foarte interesant şi palpitant, care presupune o complexitate destul de mare a cazurilor şi în care monotonia nu intervine aproape niciodată.”

Teodor Covaciu, elev, clasa a XII-a

1 CASETA 5 ovidiu marginean

„Pot să spun că a fost o vizită constructivă având în vedere că n-am mai văzut niciodată până acum o sală de judecată. Am avut ocazia să vorbim cu oameni care lucrează în sistemul judiciar şi să le adresăm întrebări legate de activitatea lor.”

Ovidiu Mărginean, elev, clasa a XII-a

1 CASETA 6 camelia ploscar

„Sunt elevă la profilul de Ştiinţe sociale, astfel încât sunt destul de interesată de latura juridică în principal şi trebuie să recunosc că de mică sunt fascinată de tot acest univers al legii, al ordinii, al rigurozităţii. Am rămas cu o impresie foarte bună legată de activitatea de astăzi şi consider că interacţiunea dintre elevi şi lumea în care urmează să intre este foarte importantă pentru că ne ajută să ne formăm.”

Camelia Ploscar, elevă, clasa a XI-a

[zizigallery id=1812]

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE