Istoria UMF Tîrgu Mureș, prezentată în 100 de fotografii Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 1303 Vizualizări

Istoria UMF Tîrgu Mureș, prezentată în 100 de fotografii

3Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș organizează, în perioada 27-30 octombrie, târgul de carte „Book Fest” și expoziția fotografică „110 ani de istorie, 70 de ani de UMF”, unele dintre cele mai așteptate și interactive manifestări din cadrul proiectului UMF70. Evenimentele au debutat, marți, iar studenții s-au arătat încântați de fotografii și de cărți.

Târgul de carte pune în valoare activitatea științifică a cadrelor didactice din UMF Tîrgu Mureș în ceea ce priveşte cartea medicală. Alături de editura Universităţii, University Press, şi alte edituri din Tîrgu Mureș și din țară iau parte la eveniment. Trei medici cu aptitudini literare își lansează, zilele acestea, propriile cărți. Studenții trebuie să știe că își pot achiziționa cărți. Potrivit coordonatorului evenimentului, prof. univ. dr. Ovidiu Cotoi, cărțile ce se vor lansa la „Book Fest” vor deschide, în cadrul editurii, o serie de cărți non-medicale scrise de medici și cadre universitare. „La prima ediție a „Book Fest” Tîrgu Mureș și-au anunțat prezența și au confirmat pentru participare 10 edituri din Tîrgu Mureș și din București. Sunt prezente cărți din domeniul medical și non-medical. În primul rând, este oferta University Press Tîrgu Mureș, editura Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș. Astăzi, vom începe o serie de lansări de cărți din seria non-medicală. La ora 14.00, în Sala Senatului, va fi lansarea cărții „Haz de necaz”, a profesorului universitar doctor Gabriel Gurman și prezentată de profesorul universitar doctor Leonard Azamfirei, rectorul UMF Tîrgu Mureș. Joi, la ora 18.00, în Sala Festivă, va fi lansarea cărții doctorului Dan Mircea Fărcaș „Virtuți Adormite”, iar vineri, la ora 14.00, tot în Sala Senatului, va fi lansată cartea „Iluzia Nemuririi” a profesorului Mircea Chiorean. Acestea practic vor deschide, în cadrul editurii noastre, o serie de cărți non-medicale scrise de medici. De asemenea, sunt prezente edituri care au cărți cu specific non-medical și aici m-aș referi la Editura „Renașterea” pentru exemplicare. Vor veni colegii de la Universitatea „Petru Maior”, Universitatea de Artă Teatrală, Editura „Studium”. La aceste edituri s-au publicat numeroase cărți cu specific medical ale colegilor noștri din Universitate. Este un festival de carte. Este și expoziție, și prezentare, și vânzare de carte”, a declarat prof. univ. dr. Ovidiu Cotoi.

1110 ani de istorie, 70 de ani de UMF
În același timp, în holul din fața rectoratului are loc expoziția fotografică „110 ani de istorie, 70 de ani de UMF”, unde sunt prezentate aproximativ 100 de imagini vechi din Tîrgu Mureș, imagini vechi din complexul UMF, clădiri, terenuri, interioare și activități specifice perioadei. Imaginile sunt de la colecționari care au adunat de-a lungul timpului și uneori au și postat în mediile de socializare fotografii cu Tîrgu Mureșul din perioada interbelică sau din jurul anilor ’50, ’60, ’70. În fotografii, se observă dinamica clădirii, a campusului și a mediului în care acestea s-au dezvoltat. „În paralel, se desfășoară expoziția fotografică „Old UMF”, care prezintă imagini din istoria de peste 110 de ani a clădirii centrale a Universității, fostul Liceu Militar, respectiv 70 de ani de învățământ medico – farmaceutic la Tîrgu Mureș. Sunt aproximativ 100 de fotografii în format A3, de tip Landscape, color sau alb-negru, în funcție de imaginile originale. Colecţia se va regăsi și într-un album cu fotografii pe care îl vom lansa în decembrie, cu ocazia Zilelor Universității”, a mai arătat prof. univ. dr. Ovidiu Cotoi.

5

6

4

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE