Locuri de muncă scoase la bătaie, în Mureș Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 170 Vizualizări

Locuri de muncă scoase la bătaie, în Mureș

12177703_10207055734903751_1284593848_n

Mureșenii care se gândesc la identificarea unui loc de muncă potrivit, au fost ofertați cu peste o sută de posturi puse la bătaie în cadrul celei de-a doua ediții a „Târgulului regional al locurilor de muncă“.

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România – implementează proiectul COMPERUR – Dezvoltarea capitalului uman din mediul rural, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013. În ziua de marţi, 27 octombrie, la ora 14:00, Sala mare de conferințe a Hotelului Plaza a găzduit „Târgul regional al locurilor de muncă“ , dedicat angajatorilor interesaţi să recruteze persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

„Pentru tineri e mai ușor, comunicarea le e mai accesibilă, dar eu am o vârstă… la care îmi e mai uşor să vin într-un loc în care sunt mai multe companii decât să caut, să merg să depun câte un CV la fiecare companie separat. La târguri e mai bine să interacţionăm cu reprezentanţii companiilor şi să aflăm direct de la ei mai multe detalii”, spune o un domn care a venit la târg în căutarea unui job în mecanică auto.

Participarea la târg a fost gratuită, atât pentru angajatori, cât şi pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă.

Intrarea a fost liberă pentru orice persoană în căutarea unui loc de muncă, iar organizatorii au oferit suport pentru întocmirea unui CV, a unei scrisori de intenţie şi consiliere. Participanţii au fost incluşi în reţeaua naţională pe care o dezvoltăm în cadrul acestui proiect prin intermediul platformei www.jobgroup.ro care oferă avantaje multiple în materie de politici de resurse umane în ceea ce priveste reducerea costurilor şi eficienţei.

Toate detaliile legate de proiect sunt publicate pe www.comperur.ro iar detaliile specifice regiunii centru pe https://www.facebook.com/comperur.centru

12180085_10207055732983703_727291064_n (1)

” Căutăm oameni serioși, dornici să lucreze, renumerație este în funcție de munca depusă, avem posturi vacante de manager, electrician auto, asistent vânzări, gestionar, suntem în expansiune și dorim colegi noi” a declarat Attila Szabolcs, director general Vitabox.

Obiectivul general al proiectului este sprijinirea sutenabilității pe termen lung a zonelor rurale din regiunile de dezvoltare vizate (4 regiuni: București-Ilfov, Centru, Nord-Est, Sud-Vest) prin dezvoltarea antreprenoriatului în activități non-agricole și prin programe integrate de formare profesională, consiliere și plasare pe piața muncii a unui grup țintă din zonele rurale constând în persoane inactive, persoane în cautarea unui loc de muncă, șomeri, persoane implicate în agricultura de subzistență, manageri și angajați din rural, acordând o atenţie deosebită tinerilor, viitorilor întreprinzători (care pot genera dezvoltare locală şi oportunităţi de ocupare), membrilor de familie dependenţi și femeilor din mediul rural.

Prima ediție a Târgului a avut loc în Sâncraiu de Mureș, iar a doua ediție am gândit-o din experiența anterioară, de a o aduce în Târgu Mureș, chiar dacă este dedicată în special celor din mediul rural. Dacă acest eveniment îl organizam în Petelea sau în Gornești, nu am fi avut participarea firmelor, iar grupul țintă era greu să se deplaseze. Venim cu acest tip de demers pentru a facilita posibilitatea persoanelor în căutarea unui loc de muncă să vină în contact direct cu potenţialii angajatori într-un cadru elegant şi plăcut. Ne aflăm într-o situație paradoxală, foarte multe persoane spun că nu-și găsesc locuri de muncă și foarte mulți angajatori nu au angajați. În cadrul Târgului sunt 32 de firme cu peste 130 de locuri de muncă, dar există și un portal gratuit www.jobgroup.ro., pentru cei care caută un loc de muncă și pentru firmele angajatoare” a declarat Radu Bălănean, vicepreşedinte CNIPMMR.

Din oferta locurilor de muncă, în procent de 3-5% au fost pentru studii superioare. În cadrul proiectului COMPERUR, grupul țintă compus din 250 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, a fost suplimentat cu alte peste 100 de locuri.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE