Home / Social / Din ciclul ”Uite banii, nu sunt banii”! Majorarea salarială din asistența socială, doar pe hârtie

Din ciclul ”Uite banii, nu sunt banii”! Majorarea salarială din asistența socială, doar pe hârtie

Distribuie

DSC_4799

Ocoliți de ultima majorare salarială, Sindicatul ACORD, afiliat la U.J.S.L.Mures Filială C.N.S.L.R.-Frăția, a organizat o acțiune de protest sub formă de pichetare, în faţa Prefecturii, în data de 28 octombrie între orele. În intervalul orar 11:00-13:00, peste 200 de angajați ai sistemului, purtând pancarde cu mesaje scrise au scandat și cerut explicații aleșilor ” Unde sunt banii noștri?! Hoții! Hoții!”

Botoșani acordă, suceavaPersonalul angajat nu a beneficiat de creșterea salarială cu 12% la data de 1 august, dată la care s-au majorat salariile pentru ceilalți angajați ai administrației locale. Organizarea acțiunii de protest a fost necesară din cauza refuzului Consiliului Județean Mureș de acordare a majorării salariale de 12% pentru salariații din instituțiile de asistență socială. La pichetare au participat membrii de sindicat din instituțiile de asistență socială de pe raza întregului județ, respectiv Brâncovenești, Ideciu de Jos, Reghin, Lunca Mureșului, Căpușu de Câmpie, Sâncraiu de Mureș, Ceuașu de Câmpie, Luduș,  Sighișoara, Glodeni.

Sindicatul Acord a încercat prin această acțiune să amelioreze situația salarială dezastruoasă a angajaților din asistență socială, prevenind în acest fel depopularea unui sector de activitate.

O  delegație de protestatari și conducerea CJ Mureş au purtat discuții, iar rezultatul a rămas în coadă de pește. Reprezentanţii administraţiei judeţene au afirmat că legea în baza căreia se acordă majorarea salarială de 12% mai mult încurcă, decât ajută.

”Vom redacta împreună un document Guvernului României pentru a lămuri acest aspect, nu este normal ca celor din asistența socială să nu li se mărească salariile. Suntem de acord cu revendicările lor, suntem de acord că salariile sunt mici, dar din păcate guvernul nu este în stare să reglementeze această situație, iar oamenii sunt privați de majorare. Principala funcție a Guvernului este de a legifera, nu de a încurca. Iar în cazul acesta a încurcat lucrurile. Două sau trei consilii județene din țară au dat aceste drepturi bănești, iar alte 30 nu” a declarat Ciprian Dobre , președinte Consiliul Județean Mureș.

Protestatarii susţin că au salarii foarte mici şi că, deşi unii au o vechime considerabilă în sistem, veniturile lor lunare sunt sub salariul minim pe economie, fără a beneficia de sporuri sau de plata orelor suplimentare.

MARIA DANDARAU

” Sporul de condiții deosebite au fost câștigate de mulți în instanță, dar nu se acordă peste tot. Legea spune că se poate acorda această majorare, iar aici se spune că nu se poate. Această majorare ar fi la nivel de simbol, dacă luăm în considerare toate cheltuielile din Consiliul Județean” a declarat secretarul general al CNSLR Frăția Mureș, Maria Dăndărău.

lucian puiu

” Este o chestiune de voinţă şi CJ Mureş nu vrea să vă dea aceşti bănuţi. La nivel local CJ a acordat aparatului propriu creşterea salarială cu 12%, nouă nu. Altor direcţii subordonate CJ li s-au acordat, nouă nu! Avem o adresă a Ministerului Finanţelor Publice că au bani pentru acoperirea creşterii salariale, dar totuşi nu o fac. Alte consilii judeţene au acordat aceste creşteri salariale, aici nu” a declarat  liderul sindicatului Columna, Lucian Puiu.

costin gabriela

 

” Suntem aici, nu pentru că o ducem prea bine, ci pentru că o ducem rău,  suntem nemulțumiți de salarii, și nici cei 12 % nu vor să ni-i dea. Muncim 24 din 24 de ore, nu putem sta cu familiile duminica sau sâmbăta pentru că suntem la lucru” a spus Gabriela Costin, protestatar.

zoltan veres

” 837 de lei e salariul nostru, învăţământul are salarii cu mult mai mari decât noi. Noi tot am tăcut, am stat şi am muncit, lucrăm 24 din 24 de ore, sâmbătă, duminica, de sărbători. După 35 de ani vechime am ajuns să nu mi se dea cei 12%, trebuie să venim să cerşim. Să sperăm că vom reuşi. Dacă nu, m-am gândit să aducem şi asistaţii, îi aducem aici la dânşii, la birou, să stea o zi, să vadă cum e munca noastră de zi cu zi. Să vadă, că ei nu ştiu cât de grea este munca noastră’, a susţinut unul dintre protestatari, Zoltan Veres.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.