Home / Administratie / Harsányi Zsolt, cel mai scurt mandat

Harsányi Zsolt, cel mai scurt mandat

Distribuie

DSC_0026_site

UDMR pierde cel de-al treilea consilier local în mai puțin de șase luni. Pe ordinea de zi a ședinței din 29 octombrie apare un proiect de hotărâre privind încetarea mandatului de consilier local al lui Harsányi Zoltán Zsolt (stânga) şi declararea ca vacant a unui loc de consilier local în Consiliul local municipal Tîrgu Mureş.

 

Consilierul local Harsányi Zoltán Zsolt și-a înaintat demisia din Consiliul Local Tîrgu Mureș. Validat în deliberativ la ședința din luna august a acestui an, după demisia profesorului dr. Kikeli Pál, regizorul și profesorul la Universitatea de Arte din Tîrgu Mureș, Harsányi Zoltán Zsolt a decis să se retragă din acest for înainte de împlinirea duratei normale a mandatului. Harsányi Zoltán Zsolt a participat la trei ședințe până în prezent, la cea de-a patra, extraordinara din 23 octombrie nefiind prezent. Pentru Harsányi Zoltán Zsolt este cel mai scurt mandat al unui consilier local târgumureșean din legislatura 2012-2016.
Liderul UDMR Tîrgu Mureș, viceprimarul Peti Andrei spune că al său coleg s-a retras din motive obiective.
În ședința din joi, 29 octombrie, urmează ca aleșii locali să ia act de încetarea de drept a mandatului colegului lor și să valideze un nou consilier.
Următorul pe lista UDMR este inginerul Fischer József, care însă, din informațiile pe care le avem, nu ar fi acceptat funcția de consilier. Următorul, al 19-lea nume pe lista de supleanți, este profesorul Kovács László. UDMR mai are 10 supleanți înainte să epuizeze întreaga listă cu care a candidat la alegerile locale din 2012.
Deoarece este o situație interesantă și în cazul în care se mai retrag și alți aleși din deliberativ, ne-am informat ce înseamnă epuizarea unei liste de supleanți? S-ar organiza alegeri parțiale, ar rămâne locurile vacante?
Lămurirea o aduce Legea nr. 115 din 2015 care prevede la art 132 următoarele: “(2) Cu un an înainte de expirarea duratei normale a mandatului nu se mai organizează alegeri pentru consiliile locale, consiliile judeţene, primari, pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi pentru primarul general al municipiului Bucureşti”.
Interesant este că, indiferent de cine va accepta mandatul de consilier local al UDMR, numărul celor care au părăsit deliberativul înainte de ajungerea la termen a mandatului este de 9, mai mult de o treime (n.a. numărul total al consilierilor locali este 23). De la UDMR au plecat trei consilieri – Törzsök Sándor, Kikeli Pál și Harsányi Zoltán Zsolt, de la PSD – unul – Cornel Brișcaru, de la PNL – trei – Ionela Ciotlăuș, Sebastian Pui, Dan Sâmpălean, de la ApMS – actual noul PNL – doi – Ioana Roman și Claudiu Puiac.
Ligia VORO

 

De asemenea, verificati

Strada Pandurilor din Reghin modernizată pentru 1,1 milioane de euro

Distribuie Conducerea Primăriei Municipiului Reghin a atribuit, în data de 8 aprilie 2024, societății Drumserv …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.