Lumea piticilor de la Caritas a împlinit 10 ani Social
  • edith.veres
  • 0 comentarii
  • 115 Vizualizări

Lumea piticilor de la Caritas a împlinit 10 ani

1 caritasPeste 300 de copii însoţiţi de părinţi au ţinut să participe la aniversarea celor 10 ani pe care îi împlineşte în aceste zile Centrul de Dezvoltare şi Educaţie Timpurie, programul Caritas destinat celor mai mici mureşeni şi nu în ultimul rând, mămicilor acestora. 300 de copii, 26 de torturi, toate preparate de părinţi, şi un „La Mulţi Ani” cântat la unison au însufleţit clădirea Deus Providebit.

 Copiii, cel mai frumos „obiect” al muncii

Centrele de Zi de Dezvoltare şi Educaţie Timpurie ale Caritas funcţionează în mai multe localităţi din judeţ şi au cel mai frumos „obiect” al muncii. Copiii. De dezvoltarea şi educarea timpurie a copiilor, începând din primele săptămâni de viaţă şi până la vârsta preşcolară, adică 3 ani, se ocupă specialiştii Caritas. Cei 10 ani care au trecut au lăsat inevitabil multe amintiri. Mezei Borbála, coordonatoarea programului, a ţinut să pomenească de momentele frumoase. „Am învăţat multe şi am crescut împreună”, a fost de părere Mezei Borbála.

Nu a fost însă timp de multe discursuri. Tinerii „absolvenţi” de Caritas prezenţi la sărbătoare au avut la dispoziţie o mare parte din generoasa clădire. Jocuri antrenante, probe de mişcare, căţărări, cântece distractive, artizanat, şi nu în ultimul rând poveşti interactive au făcut deliciul tuturor. Părinţii nu au stat nici ei pe margine, fiecare a putut să găsească o activitate pe plac, fie să se joace în piscina cu mingi multicolore, fie să participe la un joc de popice, lecţie de pictură, cântec sau dans. Amintirile au putut fi imortalizate şi ele în colţul special amenajat pentru fotografii de familie. Copiii participanţi la programele Centrului ajung, crescând împreună, să formeze adevărate prietenii. Părinţii pe de altă parte, găsesc aici întotdeauna pe cineva cu care să-şi împartă gândurile, să primească sfaturi pentru îngrijirea celor mici, sau pur şi simplu să se joace cu copiii într-un mediu îndepărtat de lumea dezlănţuită. 2 aniversareObiective ambiţioase şi pe viitor

Centrul are şi pe viitor aceleaşi obiective ambiţioase. Cei de la Centru lucrează pentru prevenirea neglijării copilului, reducerea izolării familiilor. Oferă modele parentale, atât de utile în special părinţilor tineri. Centrele sunt vizitate şi de copii proveniţi din medii sociale nefavorabile, familii cu copii născuţi prematur precum şi cu copii cu dificultăţi de integrare. Părinţii pot primi aici informare şi consiliere individuală de specialitate, psihologică, asistenţă socială şi psihopedagogică. În grupurile de sprijin pentru părinţi se abordează diferite teme legate de creşterea, dezvoltarea şi educarea copilului, despre importanţa familiei în acest proces de dezvoltare. Există şi grupuri de sprijin pentru gravide, în cadrul cărora se organizează întâlniri tematice în legătură cu creşterea fătului, precum şi gimnastică specială.

În ce priveşte activităţile pentru cei mici, programele activităţilor se structurează în funcţie de vârstă şi grupul ţintă. Copiii participă împreună cu părinţii lor la aceste activităţi. „Astfel se întăreşte legătura mamă-copil, copilul se dezvoltă pe plan psihomotric, creşte capacitatea de relaţionare cu alţi copii şi se oferă un model parental”, a explicat Mezei Borbála. Deşi deobicei sărbătoritul primeşte cadouri, de data asta acesta a fost cel darnic. „Niciunul dintre invitaţi nu a plecat acasă cu mâinile goale. Fiecare a primit turtă dulce, de casă, diplome, precum şi mici amintiri, obiecte realizate pe parcursul activităţilor”, ne-a precizat Márton Kinga Izabella, responsabilă cu relaţiile publice din partea Caritas.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE