Peste 300 de oferte de locuri de muncă, la Târgu Mureș Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 195 Vizualizări

Peste 300 de oferte de locuri de muncă, la Târgu Mureș

 

DSC_4789

Peste 20 de firme și-au expus oferta locurilor de muncă în incinta Hotelului Continental în ziua de miercuri, 27 octombrie, la Târgu Mureș. Acțiune face parte dintr-un proiect al Fundației Romtens, care a urmărit facilitarea integrării pe piața muncii a persoanelor din grupul ţintă.

Fundația Romtens, în colaborare cu partenerii săi – Universitatea de Studii din Perugia – Italia, SC. DAD Expertise SRL, SC Euro DSM Management și Consultanță SRL și Asociația Europa pentru Dezvoltare Umană au derulat, în perioada aprilie 2014 – octombrie 2015, un proiect în 19 comunități rurale, la nivelul a 19 judeţe din trei regiuni de dezvoltare: Centru, Sud-Est şi Sud-Muntenia. Domeniile în care Fundaţia Romtens a desfășurat proiecte în ultimii 15 ani sunt de  „dezvoltare comunitară” şi „promovarea sănătăţii la locul de muncă”.

”Bursa locurilor de muncă reunește 20 de firme și aproape 300 de locuri de muncă, din care  20-30% cu studii superioare. Oferta e din domenii diverse cu studii diverse, de la poziții de muncitori necalificați, la cele de manageri, asistenți vânzări, responsabili resurse umane, contabili, de la componente auto, până la brutărie, de la construcții, până la hoteluri, de la matrițe, la alimentație publică. Forța de muncă nu este pregătită pentru ceea ce se cere pe piață, se găsesc foarte greu meseriașii, școli profesionale nu mai sunt, iar absolventul de liceu întâmpină greutăți în găsirea locului de muncă potrivit. Unii se mulțumesc doar cu ajutoarele sociale și nu se gândesc să se angajeze, iar alții se angajează, firma investește în ei, ca apoi să plece din diferite motive, poate la muncă în altă țară. Sunt firme care au comenzi și nu le pot onora din cauza deficitului de personal” a declarat Daniel Dodoc, asistent curs.

Sănătatea la locul de muncă

Printre activitățile specifice derulate în cadrul proiectului s-au regăsit furnizarea de programe de formare profesională,  cursuri de perfecţionare (Manager de proiect, Manager resurse umane, Inspector resurse umane, Competenţe antreprenoriale, Inspector SSM, Specialist SSM) şi un curs de calificare (Lucrător în comerţ), organizarea de sesiuni individuale și colective de informare şi consiliere, de campanii de informare și conștientizare pe teme legate de promovarea sănătății şi promovarea sănătății la locul de muncă, organizarea unei Burse a locurilor de muncă, organizarea de vizite de studiu şi vizite de intrare în parteneriat, de promovare a proiectului și diseminare a rezultatelor acestuia.

Aceste activităţi au fost dedicate mai multor categorii de persoane din cele 19 comune din proiect: manageri, angajați, șomeri, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, persoane inactive, persoane ocupate în agricultura de subzistență, dar și populația în ansamblul ei. Astfel, proiectul a urmărit îmbunătățirea accesului la ocupații non-agricole, creșterea competențelor profesionale în domenii non-agricole, precum și facilitarea integrării pe piața muncii a persoanelor din grupul ţintă. Printre rezultatele activităților de informare și promovare se regăsesc  şi 19 târguri de sănătate și 19 caravane locale organizate în vederea promovării unui stil de viață sănătos și a importanței respectării normelor de sănătate și securitate la locul de muncă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE